Sfantul Stelian, cinstit la gradinita patronata de Arhiepiscopia Clujului

In calendarele ortodoxe este pomenit in data de 26 noiembrie Sfantul Stelian, ocrotitorul copiilor.

Acest sfant s-a nascut in secolul al VI-lea, la Adrianopolis, in provincia Paflagonia din Asia Mica, intr-o familie foarte bogata.

Plin de iubire dumnezeiasca si povatuit de Duhul Sfant, el si-a impartit averea saracilor si s-a retras in pustiu, pentru a se adanci in rugaciune si cunoasterea lui Dumnezeu. Spre deosebire de alti pustnici, el nu s-a retras cu totul din lume, ci, din dragoste pentru oameni, mergea printre ei si ii ajuta, intorcandu-se apoi la chilie pentru odihna. Pentru viata de curatie si rugaciune, Dumnezeu l-a invrednicit de darul tamaduirii. Intr-unul din drumurile sale, Sfantul Stelian a pus mana pe crestetul unui copil suferind si acesta s-a tamaduit imediat si de atunci sfantul a inceput sa fie cautat de oameni aflati in suferinta, copii, tineri sau batrani. Acestia, prin rugaciunea sfantului, dar si prin rugaciunea si credinta lor, luau tamaduire de la Dumnezeu. Astfel, prin grija fata de copii si familii, prin tamaduirea copiilor, dar si prin ajutorul dat mamelor, Sfantul Stelian avea sa devina ocrotitorul copiilor si al familiei.
Grija sa pentru copii se vedea mereu pe chipul sau. Era mereu bland, binevoitor, plin de dragoste pentru cei din jur, avand mereu un cuvant de mangaiere pentru fiecare.

Gradinita “Sfantul Stelian”, aflata sub patronajul Arhiepiscopiei Clujului, si-a cinstit marti, 26 noiembrie 2013, patronul spiritual. Cu prilejul sarbatoririi hramului, in mijlocul copiilor si a educatorilor acestei unitati de invatamant a fost prezent de la ora 9, IPS Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei. Ierarhul i-a binecuvantat pe copii, parinti si cadre didactice si a asistat la un program artistic sustinut de cei aproximativ 50 de copii, ce isi desfasoara aici activitatea. La final, IPS Andrei i-a felicitat pe cei mici, dar si pe educatorii ce se ocupa de copii si le-au oferit cateva indemnuri duhovnicesti. Gradinita Sfantul Stelian si-a deschis portile, cu prilejul sarbatoririi hramului, si pentru parintii clujeni care au dorit sa vada spatiile si activitatile la care iau parte copiii. Dupa-masa, de la ora 16, cei mici s-au bucurat de un program destinat lor ce a cuprins cantece la chitara si alte momente artistice.

Gradinita „Sfantul Stelian” a fost infiintata acum 5 ani si functioneaza intr-un imobil ce apartine Arhiepiscopiei, situat pe str. Iuliu Maniu nr. 31. Pe langa activitatile obisnuite, copii pot beneficia aici de cursuri de pictura si de limbi straine, engleza si germana.
Autor: Andreea Paglesan

Sursa: radiorenasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

26 Noiembrie 2013

Vizualizari: 330

Voteaza:

Sfantul Stelian, cinstit la gradinita patronata de Arhiepiscopia Clujului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE