Sfinti si sarbatori in luna aprilie

Luna aprilie este una bogata in sarbatori de mare importanta pentru crestinii ortodocsi. In prima zi a acesteia, Biserica Ortodoxa a pomenit-o pe Cuvioasa Maria Egipteanca, devenita prin pocainta sa timp de 47 de ani in pustiul Iudeii, reperul cel mai important din hagiografia crestina pentru plangerea pacatelor.

Intreaga Ortodoxie va sarbatori anul acesta Praznicul Intrarii Domnului in Ierusalim, Floriile, duminica, pe 8 aprilie, informeaza TRINITAS TV. In lacasurile de cult se oficiaza in aceasta zi slujbe de sfintire a „stalparilor” - ramuri de salcie sau finic care sunt oferite credinciosilor prezenti la Sfanta Liturghie.

Pe 11 aprilie Biserica Ortodoxa Romana il pomeneste pe Sfantul Ierarh Calinic de la Cernica.

Sfantul Mucenic Sava de la Buzau este pomenit pe 12 aprilie. Din anul 1996, Sfantul a fost proclamat ocrotitor spiritual al meleagurilor buzoiene.

Pe 14 aprilie Biserica noastra face pomenirea Sfantului Ierarh Pahomie de la Gledin, episcop al Romanului intre anii 1707-1714.

Invierea Domnului, cel mai important praznic al Crestinatatii, va fi sarbatorita pe 15 aprilie. Cinci zile mai tarziu, pe 20 aprilie, Biserica Ortodoxa praznuieste „Izvorul Tamadurii”.

Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Purtatorul de Biruinta, este pomenit pe 23 aprilie.

Ziua de 24 aprilie va fi marcata in mod deosebit de credinciosii din Transilvania, la aceasta data facandu-se pomenirea Sfintilor Ierarhi Ilie Iorest si Sava Brancovici, Mitropolitii Transilvaniei. Pentru prima data in Biserica noastra, anul acesta va fi pomenit in aceasta zi si Sfantul Ierarh Simion Stefan.

Spre sfarsitul lui aprilie, in cea de-a 25-a zi a lunii, va fi pomenit un alt sfant roman: Cuviosul Vasile de la Poiana Marului.

Sursa: arhiram.ro

.

03 Aprilie 2012

Vizualizari: 1827

Voteaza:

Sfinti si sarbatori in luna aprilie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE