Sfinti si sarbatori in luna aprilie

Luna aprilie este una bogata in sarbatori importante pentru crestinii ortodocsi. In prima zi a acesteia, Biserica Ortodoxa o pomeneste pe Cuvioasa Maria Egipteanca, devenita prin pocainta sa timp de 47 de ani in pustiul Iudeii, reperul cel mai important din hagiografia crestina pentru plangerea pacatelor.

Pe 11 aprilie Biserica Ortodoxa Romana il pomeneste pe Sfantul Ierarh Calinic de la Cernica.

Sfantul Mucenic Sava de la Buzau este pomenit pe 12 aprilie. Din anul 1996, Sfantul a fost proclamat ocrotitor spiritual al meleagurilor buzoiene.



Pe 14 aprilie Biserica noastra face pomenirea Sfantului Ierarh Pahomie de la Gledin, episcop al Romanului intre anii 1707-1714.

Intrarea Domnului in Ierusalim, Floriile, este sarbatorita, duminica, 13 aprilie. In lacasurile de cult se oficiaza in aceasta zi slujbe de sfintire a „stalparilor” - ramuri de salcie sau finic care sunt oferite credinciosilor prezenti la Sfanta Liturghie.

Intreaga Ortodoxie va sarbatori anul acesta luminatul praznic al Invierii Domnului, Sfintele Pasti, in data de 20 aprilie.

Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Purtatorul de Biruinta, este pomenit pe 23 aprilie.

Ziua de 24 aprilie va fi marcata in mod deosebit de credinciosii din Transilvania, la aceasta data facandu-se pomenirea Sfintilor Ierarhi Ilie Iorest si Sava Brancovici, Mitropolitii Transilvaniei. Din anul 2012 Biserica noastra pomeneste in aceeasi zi si pe Sfantul Ierarh Simion Stefan.

Spre sfarsitul lui aprilie, in cea de-a 25-a zi a lunii, va fi pomenit un alt sfant roman: Cuviosul Vasile de la Poiana Marului.

Sursa: reintregirea.ro

.

02 Aprilie 2014

Vizualizari: 921

Voteaza:

Sfinti si sarbatori in luna aprilie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE