Sfintii Apostoli Petru si Pavel, ocrotitorii detinutilor

 

Crestinii ortodocsi si cei romano-catolici praznuiesc astazi pe Sfintii Apostoli Petru si Pavel. Cei doi apostoli sunt sarbatoriti impreuna pentru ca au murit in aceeasi zi, de 29 iunie a anului 67, in timpul prigoanei crestine declansata de imparatul roman Nero. Aceasta zi este prilej de sarbatoare si pentru detinuti, apostolii Petru si Pavel fiind considerati ocrotitori ai sistemului penitenciar.

 

Petru, pe numele lui iudaic Simion, era un pescar galileean si era frate cu Apostolul Andrei. Petru a fost ucenic al lui Ioan Botezatorul si a facut parte dintre cei 12 apostoli alesi de Isus, fiind cel mai in varsta dintre acestia.

Dupa Inaltarea la cer a Mantuitorului, Petru a propovaduit Evanghelia in Iudeea, Antiohia, Pont, Capadocia si Bitinia, ajungand pana in Roma. Acolo a fost martirizat prin rastignire pe cruce, in aceeasi zi in care Apostolul Pavel a fost decapitat. Pavel, pe numele lui initial Saul, era fariseu, ucenic al invatatului Gamaliel.

 

In prima faza a fost un prigonitor al crestinilor, dar, dupa revelatia lui Cristos de pe drumul Damascului, s-a convertit la crestinism, dovedindu-se un neinfricat propovaduitor al credintei crestine. Pentru ca Sfintii apostoli Petru si Pavel sunt considerati patronii spirituali ai penitenciarelor, in aceasta zi cei aflati in inchisori se bucura de o relaxare a regimului de detentie.

 

De obicei detinutilor li se ofera o masa sarbatoreasca si pot primi vizite si pachete de acasa. De asemenea, in aceasta zi, lucratorii din penitenciare sunt avansati in grad sau recompensati in alte moduri.

REALITATEA TV

.

28 Iunie 2006

Vizualizari: 2183

Voteaza:

Sfintii Apostoli Petru si Pavel, ocrotitorii detinutilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE