Sfintire de troita si lansare de carte la Galati

Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos la Scoala Gimnaziala „Constantin Gh. Marinescu“ din Galati a avut loc un dublu-eveniment: sfintirea unei troite noi ridicate in curtea scolii si festivitatea de lansare a patru carti.

Evenimentul a debutat cu oficierea slujbei de sfintire a troitei celei noi de catre Inaltpreasfintitul Casian, inconjurat de un sobor de preoti, in prezenta cadrelor didactice, a unor personalitati culturale de la Universitati din Iasi, Bucuresti, Chisinau si Galati, a reprezentantilor autoritatilor locale si judetene, precum si a elevilor.

Troita a fost confectionata cu sprijinul nemijlocit al profesorului si omului de cultura, acad. Constantin Gheorghe Marinescu de la Universitatea „Apollonia“ din Iasi si amplasata in curtea scolii gimnaziale ce-i poarta numele la Galati.La final, pentru merite deosebite pe plan cultural-bisericesc, Inaltpreasfintitul Parinte Casian a conferit acad. Constantine Gh. Marinescu distinctia „Vrednicia Andreiana“, iar celor prezenti le-au fost oferite iconite.

Evenimentul a continuat cu festivitatea de lansare a patru volume avand ca autor pe prof. univ. dr. Constantin Ghe. Marinescu: „Quo vadis natiunea si Uniunea Europeana?“, „Profesorului Universitar Dr. Vasile Burlui – 70 – O viata consacrata invatamantului, cercetarii stiintifice si creatiei literare“, „Valori ale Bisericii Ortodoxe Romane in lucrarile prof. univ. dr. doc. Constantin Gh. Marinescu“ si „Scriitori si carturari romani“, in paginile carora se regasesc personalitati si ierarhi de seama ai Bisericii noastre.

La final, prof.univ.dr. Vasile Burlui, presedintele Universitatii Apollonia“ din Iasi si reprezentant al Ligii Culturale a Romanilor de Pretutindeni a conferit Chiriarhului Dunarii de Jos medalia „Columna lui Traian“.

Sursa: edj.ro

.
Pe aceeaşi temă

20 Iunie 2013

Vizualizari: 210

Voteaza:

Sfintire de troita si lansare de carte la Galati 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Sfintire de troita troite

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE