Sfintirea bisericii din satul Negresti

In data de 19 septembrie, in Duminica de dupa Inaltarea Sfintei Cruci, Preasfintitul Nicodim, Episcopul Severinului si al Strehaiei va oficia, alaturi de un sobor de preoti si diaconi,slujba de sfintire a bisericii din satul Negresti, comuna Malovat si Sfanta Liturghie arhiereasca.

Piatra de temelie a sfantului lacas a fost pusa pe 13 august 2006, prilej cu care Preasfintitul Parinte a hirotonit intru preot pe teologul Ionut Stefan, astazi pastor al credinciosilor din satul Negresti.

Constructia acestui asezamant bisericesc a fost anevoioasa, dar prin grija preotului si a enoriasilor, cat si prin solicitudinea autoritatilor locale, s-a dus la bun sfarsit, astfel ca, dupa patru ani de zile, pentru prima data in istoria satului, s-a ridicat o biserica si o clopotnita, dupa cum ne marturiseste insusi parintele Ionut Stefan :

"Satul Negresti nu a avut niciodata biserica. Oamenii erau nevoiti sa mearga in localitatile invecinate, la sfintele slujbe. Iata ca, in sfarsit, se implineste dezideratul stramosilor nostri de sute de ani”.Ocrotitorul acestui locas de inchinare este Sfantul Mare Mucenic Pantelimon, pe care Biserica Ortodoxa il praznuieste in fiecare an pe 27 iulie, ca pe un tamaduitor al sufletelor si trupurilor, asezandu-l in randul Sfintilor Doctori fara de arginti.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.

19 Septembrie 2010

Vizualizari: 246

Voteaza:

Sfintirea bisericii din satul Negresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE