Sfintirea bisericii 'Sfantul Mucenic Pantelimon' din incinta Spitalului Nr. 2 din Ramnicu Valcea

Duminica, 10 octombrie 2010, in Duminica a XX-a dupa Rusalii, Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, a oficiat Sfanta Liturghie Arhiereasca si slujba sfintirii noii biserici „Sfantul Mucenic Pantelimon” din incinta Spitalului Nr. 2 din Ramnicu Valcea.

Dupa citirea Sfintei Evanghelii, Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul a rostit un cuvant de invatatura in cadrul caruia a explicat pericopa evanghelica de astazi in care se istoriseste una din minunile savarsite de Mantuitorul Iisus Hristos si anume invierea fiului vaduvei din Nain, facand legatura cu evenimentul ce are loc in incinta spitalului: „Suntem in aceasta duminica binecuvantata de Dumnezeu si iata ca nu se putea sa se potriveasca mai bine evanghelia de astazi cu privire la invierea fiului vaduvei din Nain decat aici, in incinta spitalului, unde este multa suferinta si uneori chiar unii dintre fratii si surorile noastre pleaca la cele vesnice. In aceasta incinta s-a construit o biserica in cinstea si spre slava lui Dumnezeu si spre pomenirea Sfantului Mare Mucenic Pantelimon prin ale carui rugaciuni sa se reverse darurile lui Dumnezeu cele bogate spre toti cei care il cinstesc pe el si se inchina in aceasta biserica”.

In cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit preot parintele diacon Mihai Telespan, pentru biserica cu hramul „Inaltarea Domnului” din Parohia Valea Scheiului, comuna Danicei, judetul Valcea.

La eveniment a participat si Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, care a rostit un scurt cuvant de invatatura si i-a binecuvantat pe credinciosii prezenti.
Tot cu acest prilej, Inaltpreasfintia Sa a acordat gradul onorific de Iconom stavrofor parintelui Dan Valentin Cirstea pentru activitatea misionar-pastorala desfasurata.

La slujba de sfintire a bisericii ridicate in incinta Spitalului Nr. 2 din Ramnicu Valcea au luat parte si reprezentanti ai autoritatilor locale si de stat, preoti si credinciosi din municipiu si din imprejurimi.

Credinciosii veniti in numar mare la acest eveniment au trecut prin sfantul altar, au sarutat Sfanta Masa, Sfanta Evanghelie si Sfanta Cruce si s-au rugat in timpul slujbei.

Sursa: arhiram.ro

 

26 Iulie 2012

Vizualizari: 331

Voteaza:

Sfintirea bisericii 'Sfantul Mucenic Pantelimon' din incinta Spitalului Nr. 2 din Ramnicu Valcea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE