Sfintirea noilor antimise in Arhiepiscopia Clujului

Miercuri, 8 iunie, in Catedrala Mitropolitana din Cluj-Napoca, vor fi sfintite noile antimise pentru protopopiatele Cluj I si Cluj II ale Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului, randuiala oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, dupa slujba Vecerniei si Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos.

Treptat, urmeaza sa fie sfintite toate cele aproximativ 600 de antimise noi, care vor fi impartite ulterior in toate protopopiatele eparhiei, in fiecare biserica, paraclis si manastire.

Antimisul este o bucata din panza pe care e zugravita Punerea in mormant a Domnului nostru Iisus Hristos si care contine o particica din sfinte moaste, fiind indispensabil in oficierea Sfintei Liturghii. Innoirea antimiselor se impune in orice eparhie la schimbarea chiriarhului, situatie in care s-a aflat si Arhiepiscopia Clujului in urma trecerii la Domnului a Arhiepiscopului si Mitropolitului Bartolomeu si a numirii in acest scaun a Inaltpreasfintitului Parinte Andrei.

Slujba de sfintire a antimiselor este identica, in ce priveste continutul, cu cea a sfintirii altarului, intrucat antimisul sta pe masa sfantului altar.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

08 Iunie 2011

Vizualizari: 363

Voteaza:

Sfintirea noilor antimise in Arhiepiscopia Clujului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE