Sfintirea paraclisului Manastirii Popauti

Inaltpreasfintitul Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, inconjurat de un sobor de ierarhi, preoti si diaconi, va sfinti duminica, 4 mai 2014, Paraclisul „Sfantul Nicolae“ al Manastirii Popauti din Botosani.

Acesta a fost conceput in ideea de a salva ceea ce se afla in biserica-monument, ctitorita de Binecredinciosul Voievod Stefan cel Mare si Sfant. Lucrarile lacasului de inchinaciune au inceput in luna iunie a anului 2002, cand s-a pus piatra de temelie.

In doar cinci luni s-a zidit toata biserica, astfel ca, pe 6 decembrie 2002, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, in vremea arhipastoririi ca Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, a slujit Sfanta Liturghie in sfantul lacas. „Din anul 2002, pana la sfarsitul anului trecut, s-au realizat lucrarile de finisare si de pictura“, a spus arhim. Ioan Harpa, staretul Manastirii Popauti, care este si exarh de zona Botosani. Biserica nu are turla, fiind conceputa dupa stilul stefanian, iar pictura incearca sa redea anumite scene din vechea biserica, aflata in apropiere.

Constantin Ciofu
Sursa: doxologia.ro

.

30 Aprilie 2014

Vizualizari: 435

Voteaza:

Sfintirea paraclisului Manastirii Popauti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE