Simpozion dedicat poetului national Mihai Eminescu

Cu ocazia „Zilei Nationale a Culturii Romane” – 15 ianuarie, cu binecuvantarea PS Lucian episcopul Caransebesului, in perioada 14 - 16 ianuarie, incepand cu ora 12, Parohia Calnic si Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Caras-Severin, in parteneriat cu institutiile de invatamant din localitate si oras, organizeaza Simpozionul de Cultura „Mihai Eminescu in slove de aur” dedicat aniversarii a 161 de ani de la nasterea marelui poet.

Manifestarea culturala va avea loc in Sala de Lectura a Scolii cu clasele I – VIII nr. 12 Resita (14 ianuarie) si in Biserica „Sf. Apostoli Petru si Pavel” Calnic (16 ianuarie).

Programul va cuprinde: auditii muzicale, prezentare power–point, recitare de poezii, expozitie de carte cu principalele opere ale lui Eminescu, fotografii de epoca etc. Printre invitati se vor regasii poetii Liubita Raichici si Iacob Roman, scriitorul Anton Georgescu, filologul Vasile C. Ionita si multi altii.

“Prin acest simpozion, incercam revitalizarea interesului cititorului, elev sau tanar, pentru opera lui Mihai Eminescu, iesirea din monotonie si nepasare fata de adevaratele valori ale poporului roman, descoperirea acestui mare geniu prin implicarea in descifrarea farmecului intrisec si neegalabil al scrierilor sale”, a spus parintele Sorin-Valentin Popovici, coordonatorul proiectului.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

13 Ianuarie 2011

Vizualizari: 264

Voteaza:

Simpozion dedicat poetului national Mihai Eminescu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE