Simpozion de Dogmatica Ortodoxa la Sofia

Zilele acestea, Facultatea de Teologie Ortodoxa din Sofia este gazda celui de-al patrulea simpozion organizat de Asociatia Internationala a Dogmatistilor Ortodocsi. Tema editiei din acest an este „Dogma si terminologie in Traditia Ortodoxa si relevanta ei astazi”.

La eveniment participa, ca reprezentant al Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti si in calitate de membru al Asociatiei Dogmatistilor, si Pr. Prof. Dr.

Stefan Buchiu.

„Sunt referate care iau in discutie problema modului in care dogma poate fi transmisa in cultura de astazi, in secolul al XXI-lea, si ce fel de terminologie poate sa fie folosita in acest scop pentru ca pe de o parte teologii ortodocsi trebuie sa ramâna fideli continutului dogmatic patristic. Pe de alta parte trebuie sa foloseasca un limbaj accesibil omului de astazi si culturii de astazi. Intr-un anumit sens si Sfintii Parinti s-au confruntat cu aceasta problema. Tocmai de aceea ei au apelat si la un limbaj filosofic, la un limbaj al stiintelor din vremea aceea ramânând insa total fideli revelatiei biblice. La acest simpozion participa teologi ortodocsi din toate tarile ortodoxe, precum si teologi ortodocsi din Statele Unite si din vestul Europei”, a precizat pentru TRINITAS TV Pr. Prof. Dr. Stefan Buchiu, decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti.

Asociatia Internationala a Teologilor Dogmatisti Ortodocsi a fost infiintata la Arad, cu prilejul primului Simpozion International de Teologie Dogmatica Ortodoxa din iunie 2007. Evenimentul este organizat odata la doi ani. Editia de anul acesta se va incheia miercuri, 25 septembrie.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

24 Septembrie 2013

Vizualizari: 218

Voteaza:

Simpozion de Dogmatica Ortodoxa la Sofia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE