Simpozion interliceal la Seminarul Teologic "Sfantul Apostol Andrei" din Galati

Cu binecuvantarea si participarea Inaltpreasfintitului Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, manifestarile cultural-educationale dedicate "Sfintilor Trei Ierarhi" au debutat in ziua de 28 ianuarie 2013, la Seminarul Teologic "Sfantul Apostol Andrei" din Galati, prin organizarea simpozionului interliceal "Invataturile Sfintilor Trei Ierarhi catre tineri spre a fi buni prieteni cu Hristos si cu semenii".Evenimentul a reunit in amfiteatrul scolii seminariale 23 de elevi si cadre didactice din prestigioase licee galatene, precum Colegiul National "Vasile Alecsandri", Colegiul National "Mihail Kogalniceanu", Colegiul National "Alexandru Ioan Cuza", Colegiul National "Costache Negri" sau Colegiul Teoretic "Traian Vuia", precum si elevi si profesori seminaristi.

In deschiderea intalnirii duhovnicesti au fost intonate troparul Sfintilor Trei Ierarhi, dupa care Inaltpreasfintia Sa a vorbit tinerilor despre prietenia desavarsita dintre Sfintii Trei Ierarhi si intalnirea Sf. Vasile cel Mare cu Sf. Efrem Sirul, aratand ca "supunerea fata de Mantuitorul Iisus Hristos este suprema libertate".

Tinerii elevi, liceeni sau seminaristi, au prezentat in cateva referate aspecte semnificative din viata, opera si activitatea acestora, evidentiind prietenia dintre Sfintii Trei Ierarhi ca model al prieteniei dintre tinerii de astazi si ca raspuns la provocarile lumii contemporane.

La final, Chiriarhul Dunarii de Jos a felicitat pe toti cei prezenti oferindu-le diplome de participare, calendare, volumul "Traditia in familie si scoala, provocarile modernismului" aparuta la editura Arhiepiscopiei Dunarii de Jos, revista eparhiala "Calauza ortodoxa" si carti de rugaciuni pentru tineri.

Sursa: edj.ro

.

30 Ianuarie 2013

Vizualizari: 347

Voteaza:

Simpozion interliceal la Seminarul Teologic "Sfantul Apostol Andrei" din Galati 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

sfintii trei ierarhi

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE