Simpozion international la Manastirea Tismana

Arhiepiscopia Craiovei, Facultatea de Teologie din Craiova si Consiliul Judetean Gorj, organizeaza in perioada 29-30 mai, la Manastirea Tismana, prima editie a Simpozionului international "Paradigma crestina a unei Europe unite“.

Tema de anul acesta, "Dimensiunea istorica si religioasa a domniei Sfantului Constantin cel Mare si receptarea ei in actualitate“, a fost aleasa in contextul declararii anului 2013, de catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, An omagial inchinat Sfintilor Imparati Constantin si Elena. Festivitatea de deschidere a manifestarii va avea loc miercuri, 29 mai, ora 10.00, in prezenta Inalt Preasfintitului Parinte Acad. Dr. Irineu, Mitropolitul Olteniei si Decanul Facultatii de Teologie din Craiova.

La eveniment participa ierarhi, profesori de teologie si cercetatori de prestigiu din tara si de peste hotare, precum: Preasfintitul Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, pr. acad. univ. dr. Mircea Pacurariu, Victor Opaschi - ministru secretar de stat, pr. prof. univ. dr. Constantin Patuleanu, pr. prof. univ. dr. Eugen Onicov, pr. lect. univ. dr. Veaceslav Ciorba, prof. univ. dr. Klara Toneva etc.: Printre institutiile de invatamant superior de prestigiu reprezentate amintim: Academia Teologica din Chisinau, Republica Moldova, Universitatea St. Kliment Ohridski din Sofia, Bulgaria, Universitatea Aristotel din Thessalonic, Grecia, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea din Oradea, Universitatea din Pitesti, Universitatea din Arad, Universitatea din Craiova, Facultatea de Drept si Stiinte Administrative, Departamentul de Istorie si Relatii Internationale si Studii Europene.

Sursa:  mitropoliaolteniei.ro

.
Pe aceeaşi temă

29 Mai 2013

Vizualizari: 263

Voteaza:

Simpozion international la Manastirea Tismana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE