Simpozion International de Muzica Bizantina la Alba Iulia

Centrul Cultural Lumina Lina - Studii de Muzica Bizantina organizeaza la Alba Iulia, in perioada 14-17 noiembrie 2013, prima editie a Simpozionului International de Muzica Bizantina, cu tematica „Muzica Bizantina. Istorie, teorie, cercetare“.

Simpozionul este organizat de Centrul Cultural Lumina Lina - Studii de Muzica Bizantina, in parteneriat cu Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia, Consiliul Judetean Alba, Centrul de Informare, Consiliere si Orientare in Cariera din cadrul Universitatii „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia si Casa de Cultura a Studentilor din Alba Iulia.

Simpozionul International de Muzica Bizantina cuprinde atât prezentare de comunicari stiintifice, a profesorilor din România, Siria, Grecia, cât si un Masterclass de Cânt Bizantin.

In prima zi a evenimentului va avea loc la Casa de Cultura a Studentilor un concert de Muzica Greceasca sustinut de formatia de muzica populara greceasca „Klida“, condusa de maestrul Dimitros Galanis, iar in a treia zi un concert de muzica bizantina sustinut in Catedrala Reintregirii de cursantii Centrului Cultural Lumina Lina, alaturi de protopsaltul Dimitrios Galanis din Atena (Grecia) si parintele Meletios Shattahi - protopsalt al Catedralei din Damasc (Siria).

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

06 Noiembrie 2013

Vizualizari: 178

Voteaza:

Simpozion International de Muzica Bizantina la Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE