Simpozion teologic la Deva

Cu binecuvantarea Preasfintiei Sale Gurie, Episcopul Devei si al Hunedoarei, in zilele de 7-8 martie 2013 se va organiza, la Deva, un simpozion teologic cu caracter national, intitulat „Dreptul canonic in viata Bisericii. In memoriam Preot profesor dr. Liviu Stan (1910-1973)”.

Manifestarea va fi precedata joi, 7 martie 2013, de la orele 11.30, de decernarea, in sedinta publica, a titlului de cetatean de onoare al municipiului Deva, Parintelui Prof.

univ. dr. Mircea Pacurariu, membru corespondent al Academiei Romane; momentul festiv este gazduit de sala „Jean Monet” a Colegiului National „Decebal” din Deva. De la orele 17.00, in sala „Spiru Haret” a Inspectoratului Scolar Judetean din Deva (str. George Baritiu, nr. 2), este programata deschiderea festiva a simpozionului amintit.

In acelasi loc se vor desfasura in ziua urmatoare, 8 martie 2013, cu incepere de la orele 9.00, lucrarile intalnirii stiintifice propriu-zise, structurate pe doua sectiuni:

I. Preot prof. dr. Liviu Stan – contributii teologice;
II. Dispozitii legislativ-canonice – istorie si actualitate.

La acest eveniment, incununat de prezenta mai multor ierarhi, sunt asteptati sa participe peste 20 de profesori de Teologie, din centre universitare precum Bucuresti, Sibiu, Alba Iulia, Iasi, Arad, Timisoara, Constanta etc.

Prin urmare, adresam tuturor preotilor si credinciosilor din eparhia noastra invitatia de a participa la aceasta manifestare teologica, prilejuita de implinirea a patru decenii de la trecerea in vesnicie a marelui canonist, teolog si dascal Liviu Stan, fiu al meleagurilor hunedorene.

Va asteptam cu multa bucurie.

Sursa: episcopiadevei.ro

.

05 Martie 2013

Vizualizari: 158

Voteaza:

Simpozion teologic la Deva 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Simpozion teologic

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE