Simpozionul National Studentesc de la Tismana - Editia a V-a

Facultatea de Teologie Ortodoxa din Craiova va organiza anul acesta, in perioada 20 – 22 mai, la Manastirea Tismana, Gorj, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei, Mitropolitul Olteniei si Decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa, cea de a V-a editie a Simpozionului National Studentesc cu temele: „Sfintii Brancoveni si mostenirea lor peste veacuri” si „Taina Sfintei Impartasanii, fundament al comuniunii neintrerupte cu Hristos”.

Simpozionul se va desfasura in trei etape, dupa cum urmeaza:

1.

Etapa inscrierilor, la adresa de mail: nutu_apostolache@yahoo.com/ ionresceanu@yahoo.com. Pentru inscriere, sunt necesare urmatoarele coordonate: numele/prenumele studentului/ei, Facultatea, Universitatea, numele profesorului coordonator, titlul lucrarii. Termen limita: 15 mai 2014,

2. Trimiterea referatelor in extenso pe aceleasi adrese de de mail. Termen limita: 17 mai 2014 (maxim 10 pagini, Times New Roman, caractere de 12, fara spatiere),

3. Sustinerea referatelor in plen, in perioada 20-22 mai 2014, la Manastirea Tismana – Gorj. Sunt asigurate cazarea si masa participantilor.

Activitatea isi propune sa promoveze dorinta de cercetare si studiu in randul studentilor din intreaga tara, sa promoveze deschiderea spre dialog si cunoastere in randul tinerilor participanti si, nu in ultimul rand, sa marcheze anul 2014, proclamat de Sfanta noastra Biserica Ortodoxa Romana ca „Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii si al Sfintei Impartasanii) si Anul comemorativ al Sfintilor Martiri Brancoveni in Patriarhia Romana”.

Cele mai bune referate vor fi premiate si publicate intr-un volum colectiv, cu binecuvantarea IPS Parinte Mitropolit Irineu, in Editura „Mitropolia Olteniei”, Editura recunoscuta CNCS.

Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.

09 Mai 2014

Vizualizari: 125

Voteaza:

Simpozionul National Studentesc de la Tismana - Editia a V-a 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE