Simpozionul cu tema: Familia traditionala in societatea de astazi

Sala „Mitropolit Nestor Vornicescu” a Episcopiei Severinului si Strehaiei din Drobeta Turnu-Severin a gazduit ieri, 19 mai 2009, simpozionul cu tema: „Familia traditionala in societatea de astazi”.

Evenimentul a fost organizat de sectoarele Social si Invatamant si tineret ale Episcopiei Severinului si Strehaiei. La simpozion au participat reprezentanti de la diferite institutii locale si judetene.

In cadrul lucrarilor simpozionului au fost dezbatute probleme ale familiei, printre care divortul, violenta domestica, adulterul, indiferenta fata de partener si copii, etc. Manifestarea a fost organizata in contextul zilei internationale a familiei, care este marcata in fiecare an la 15 mai.Ziua de 15 mai a fost declarata de catre Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite ca fiind Ziua Internationala a Familiei, printr-o rezolutie data in septembrie 1993. La propunerea Institutului Roman pentru Drepturile Omului, propunere sustinuta si de Patriarhia Romana, ziua de 15 mai a devenit oficial, Ziua Familiei Romane.

Aceasta zi ar trebui sa reprezinte pentru noi toti o ocazie de sarbatoare, de liniste si pace in cadrul fiecarei familii. Sarbatoarea acestei zile are o mare importanta pentru comunitatea internationala, care acorda sprijin in mod constant si contribuie la imbunatatirea cadrului legislativ si social in vederea cresterii rolului familiei in viata sociala.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.

20 Mai 2009

Vizualizari: 372

Voteaza:

Simpozionul cu tema: Familia traditionala in societatea de astazi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE