Simpozionul 'Veniti de luati bucurie' inchinat Parintelui Arhimandrit Teofil Paraian, la Timisoara

Arhiepiscopia Ortodoxa Romana a Timisoarei organizeaza in perioada 4-5 mai 2011 manifestarea intitulata „Veniti de luati bucurie”, inchinata Parintelui Arhimandrit Teofil Paraian (3 martie 1929 - 29 octombrie 2009), unul dintre cei mai mari duhovnici contemporani care a marcat puternic viata religioasa dupa 1990 prin exemplul vietii, prin predicile, conferintele si scrierile sale.

Manifestarea din acest an isi propune sa faca cunoscuta unui larg auditoriu, invatatura si personalitatea duhovniceasca a Parintelui Teofil, cu ajutorul unor distinsi invitati, ierarhi si personalitati teologice care vor aborda unele din cele mai importante teme ziditoare de suflet din spiritualitatea sa.

Sesiunile conferintelor vor avea loc in Aula Magna a Universitatii de Medicina si Farmacie "Victor Babes" si vor fi deschise de catre Preasfintitul Episcop Paisie Lugojanul, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Nicolae, miercuri, 4 Mai 2011.

Joi, 5 Mai 2011, participantii la manifestare vor savarsi Sfanta Liturghie urmata de slujba de pomenire, in Catedrala mitropolitana “Sfintii Trei Ierarhi”, iar raspunsurile vor fi date de corul psaltic “Kinonia” al Episcopiei Severinului dirijat de catre Parintele ahidiacon Adrian Mazilita.

Programul manifestarii:

Miercuri, 4 mai 2011, ora 18.00, Aula Magna a Universitatii de Medicina si Farmacie “Victor Babes”

Tema: Bucuria Invierii, ospatul cel vesnic al Ortodoxiei Inaltpreasfintitul Mitropolit Iosif - Mitropolia Ortodoxa Romana a Europei Occidentale si Meridionale, Franta

Tema: Aspecte liturgice in viata si invatatura arhimandritului Teofil Paraian
Preot Profesor Dr. Konstantinos Karaisaridis - Facultatea de Teologie Ortodoxa, Universitatea „Aristotel”, Tesalonic

Joi 5 mai 2011

Ora 7:30 Catedrala mitropolitana, Sfanta Liturghie arhiereasca, urmata de slujba de pomenire

Ora 12:00 Vernisajul Expozitiei de fotografie “De dragul Parintelui Teofil, Muzeul de Arta, P-ta Unirii, Timisoara

Ora 18:00 Aula Magna a Universitatii de Medicina si Farmacie "Victor Babes"

Tema: Sa luam aminte! – traim social in religie sau religios in societate?
Preasfintitul Episcop Sofian Brasoveanul, Arhiepiscopia Ortodoxa Romana a Germaniei, Austriei si Luxemburgului

Tema: Ganditi frumos!... Podoabe de gand ale ortodoxiei
Dr. Costion Nicolescu, Cercetator la Muzeul Taranului Roman, Bucuresti

Expozitia de fotografie

Editura Teognost din Cluj-Napoca in colaborare cu Muzeul de Arta din Timisoara si Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus organizeaza in perioada 5-15 mai 2011 expozitia de fotografie intitulata „De dragul Parintelui Teofil”.

Dedicata Parintelui Arhimandrit Teofil Paraian, expozitia cuprinde fotografii vechi din colectia Manastirii Brancoveanu, precum si fotografii recente realizate de Dorin Berian, Ioan Ginsca, Ovidiu Man, Ovidiu Muraru, Horea Preja, Andrei Rosetti, Pantelimon Susnea si Serafim Vuc.

Expozitia va mai cuprinde texte reprezentative din cuvantarile parintelui precum si un panou interactiv pe care vizitatorii vor putea expune fotografii personale cu Parintele Teofil. Acest proiect a debutat la Cluj-Napoca in 3 martie (ziua de nastere a parintelui Teofil) in Catacomba Librariei Humanitas.

Curatorul expozitiei: preot Ioan Ginsca
Program de vizitare: Marti-Duminica: 10.00-18.00. Luni: inchis

Sursa: reintregirea.ro
 

03 Mai 2011

Vizualizari: 855

Voteaza:

Simpozionul 'Veniti de luati bucurie' inchinat Parintelui Arhimandrit Teofil Paraian, la Timisoara 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE