Sinaxa monahala in Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei

Stareţii şi stareţele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei s-au reunit, marţi, 25 noiembrie 2014, la Biblioteca eparhială „Ghenadie Episcopul“ din Buzău. Sinaxa a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian.

În deschidere, ierarhul a făcut o analiză cu privire la situaţia monahismului în societatea actuală. „În toată ţara, se înregistrează o penurie de tineri şi tinere care să se gândească la retragerea într-o mănăstire. Din nefericire, dintre toţi cei ce se îndreaptă, totuşi, spre mănăstiri, pot să spun că doar 20 la sută sunt conştienţi de ceea ce înseamnă viaţa monahală.

Tinerii sau tinerele care se duc pe la mănăstirile de călugări sau călugăriţe rămân impresionaţi poate de frumuseţea unei slujbe liturgice, a Sfintei Liturghii, a unei Privegheri, când părinţii cântă frumos, miroase a tămâie, şi cred că la acestea se rezumă viaţa monahală. Apoi, se gândesc, de cele mai multe ori nu în consultare cu duhovnicul, şi iau decizia să intre în mănăstire, fără să se analizeze pe sine şi uneori la o vârstă prea fragedă“, a explicat Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

În cadrul întâlnirii, s-au discutat aspecte de ordin administrativ-gospodăresc şi s-au clarificat unele probleme organizatorice ale mănăstirilor şi schiturilor din cuprinsul eparhiei.

O astfel de întrunire a stareţilor şi stareţelor din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei a mai avut loc şi în vara acestui an.

Sursa: arhiepiscopiabzvn.ro

.

27 Noiembrie 2014

Vizualizari: 196

Voteaza:

Sinaxa monahala in Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE