Sindicalistii cer capele in preajma scolilor

 

Disputa pe tema simbolurilor religioase din institutiile de stat ia amploare. Dupa ce au anuntat ca nu vor sa renunte la icoanele din salile de clasa, liderii sindicalistilor din invatamant au venit cu o noua propunere. Ei vor ca in preajma scolilor sa fie construite capele.

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a recomandat, marti, ca in scoli, simbolurile religioase sa fie afisate numai la orele de religie.

"E un abuz pentru ca atata timp cat intr-o scoala nu sunt reclamatii din partea elevilor sau din partea parintilor e deplasata aceasta propunere", este de parere Elena Groza, profesor."Nu e binevenita propunerea sau sugestia data. Toate icoanele sunt cumparate de elevi, din excursii; se fac excursii pe teme religioase si ei singuri le procura", a spus Stefan Oprea, director Scoala nr. 150.

Nici elevii nu vor sa renunte la icoanele din scoli. "Toti trebuie sa credem in Dumnezeu si e o motivatie in plus sa avem icoane in clasa", a sustinut un elev.

Liderii sindicatelor din invatamant nu resping propunerea Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii. In schimb, ei sugereaza inlocuirea icoanelor cu capele.

"Sa creeze in unitatile de invatamant locuri speciale, mici capele la care elevii insotiti de cadrele didactice sa vina", propune Aurel Cornea, lider FSLI.

Dezbaterile pe tema simbolurilor religioase din institutiile de stat au fost provocate de un profesor din Buzau care a cerut ca obiectele de cult sa fie retrase din scoli, intrucat fiica sa ar fi discriminata.

 

Sursa: www.realitatea.net

.

22 Noiembrie 2006

Vizualizari: 2245

Voteaza:

Sindicalistii cer capele in preajma scolilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE