Slujba de hram la manastirea Capidava

Maine, 21 noiembrie, Biserica Ortodoxa sarbatoreste Intrarea in Biserica a Maicii Domnului. Evenimentul ne aminteste de momentul aducerii Fecioarei Maria la Templul din Ierusalim de catre Dreptii Ioachim si Ana, astfel implinindu-se promisiunea facuta lui Dumnezeu de catre acestia, aceea de a inchina copilul Domnului. La varsta de 3 ani Fecioara Maria a fost intampinata la Templu de catre Arhiereul Zaharia, cel care a condus-o in cel mai sfant loc, Sfanta Sfintelor.

Fecioara Maria a ramas aici timp de 12 ani, pana la logodna cu Fericitul Iosif.

Sarbatoarea dateaza din secolul VI, fiind initial hramul bisericii ridicate de imparatul Iustinian la Ierusalim, langa ruinele Templului. Sarbatoarea s-a generalizat in Apus in secolul XIV.

Maine, 21 noiembrie, incepand cu ora 8.45, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va savarsi Sfanta Liturghie la manastirea Capidava.

Aceasta este situata pe teritoriul comunei Topalu, in apropierea satului cu acelasi nume. Infiintata in anul 2007, in vecinatatea cetatii Capidava, vechi centru episcopal ce dateaza de la inceputul secolului VI, manastirea poarta hramurile Intrarea in Biserica a Maicii Domnului si Sfintii Epictet si Astion.

Biroul de Comunicare

.

20 Noiembrie 2012

Vizualizari: 593

Voteaza:

Slujba de hram la manastirea Capidava 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE