Slujba de pomenire pentru parintele Hrisostom Danila

Slujbă de pomenire pentru părintele Hrisostom Dănilă, la împlinirea unui an de la mutarea la Domnul

Sâmbătă, 13 septembrie 2015, la Mănăstirea Bucium din Iaşi a fost sâvârşită o slujbă de pomenire pentru protosinghelul Hrisostom Dănilă, la împlinirea unui an de la mutarea la Domnul. Slujba de pomenire a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, din care au făcut și părintele arhimandrit Nichifor Horia, exarhul administrativ al mănăstirilor din Arhiepiscopia Iaşilor, și ierom. Irineu Bălan, stareţul Mănăstirii Bucium.

În cuvântul rostit la finalul slujbei, PS Părinte Calinic a vorbit despre ultima sa apariție editorială, dedicată marelui duhovnic: „Părintele Hrisostom Dănilă - Matematicianul vieții trăite în Hristos”: „Strămutarea la cele veșnice a părintelui Hrisostom Dănilă acum un an de zile m-a determinat să scriu două cărți, ajutat fiind și de familia sfinției sale, care a păstrat un buchet de predici, pe care îl țineau tăinuit și neștiut mai de nimeni. Parvenindu-mi acel buchet de predici, am căutat să alcătuiesc o carte de sine stătătoare, ajutat fiind în alcătuirea cărții despre părintele Hrisostom de două persoane foarte dragi sufletului părintelui: doamna directoare Gica Coşescu şi doamna doctor Claudia Covaliu.

Aceste doamne au fost motorul acestei cărți, pentru că au adunat evocări de la aproape toți ucenicii părintelui”.

În continuare, părintele prof. univ. dr. Vasile Nechita a făcut o prezentare a volumului semnat de Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul. Lucrarea „Părintele Hrisostom Dănilă – Matematicianul vieţii trăite în Hristos”, cu o prefaţă analitică semnată de prof. univ. dr. Nicu Gavriluţă, decanul Facultăţii de Filosofie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” – Iaşi, este o carte de suflet, urzită în memoria Părintelui Hrisostom la împlinirea unui an de la strămutarea sa la cele veşnice. Lucrarea cuprinde două părţi. În prima parte sunt 20 de evocări ale foştilor colegi din corpul profesoral sau elevi de la şcoala din Ghermăneşti şi ale unor fii duhovniceşti, care din dragoste filială l-au evocat în scris pe părintele lor spiritual. Partea a doua cuprinde 22 de predici, intitulate „Fărâme din preaplinul sufletului său”, primite spre publicare de la nepoţii părintelui din Bucureşti.

Sursa: doxologia.ro

.
Pe aceeaşi temă

17 Septembrie 2015

Vizualizari: 139

Voteaza:

Slujba de pomenire pentru parintele Hrisostom Danila 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE