Slujire arhiereasca in Biserica Manastirii Neamt

In perioada 5-7 august, Preasfintitul Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, in urma invitatiei facute de Inaltpreasfintitul Parinte Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, va participa la manifestarile religioase dedicate sfintilor nemteni. Cinstirea Sfantului Ioan Iacob (5 august) deschide sarbatorile nemtene, urmata de praznicul Schimbarii la Fata si sarbatoarea Sfintei Cuvioase Teodora de la Sihla.

Astazi, 3 august, in Duminica a VIII-a dupa Rusalii, Intaistatatorul Eparhiei noastre, inconjurat de un ales sobor de preoti si diaconi, a savarsit Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie in biserica Manastirii Neamt. In cuvantul de invatatura, Preasfintia Sa a explicat pericopa evanghelica in care a fost prezentata minunea inmultirii painilor si a pestilor, subliniind marea milostivire a lui Dumnezeu fata de om, care, cu cinci paini si doi pesti, hraneste „cinci mii de barbati, in afara de femei si de copii" (Matei 14, 21), prefigurand, astfel, in chip dumnezeiesc, Sfanta Euharistie sau Taina prin care Il primim pe Insusi Hristos Domnul, in chipul painii si al vinului.

De asemenea, Intaistatatorul eparhiei noastre a explicat faptul ca Mantuitorul, prin minunea inmultirii painilor si a pestilor, a aratat multimilor puterea Sa de a le darui si painea „cea de toate zilele", dar ca aveau nevoie si de o alta paine, de credinta in Dumnezeu si in El ca Fiu al lui Dumnezeu.Totodata, Preasfintia Sa a oferit Preacuviosului Parinte Arhim. Benedict Sauciuc, staretul Manastirii Neamt, un rand de vesminte preotesti, Albumul ,,Manastirea Comana Istorie, Legenda, Spiritualitate” si Albumul ,,Manastirea Sfantul Ioan Rusul”.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.
Pe aceeaşi temă

04 August 2014

Vizualizari: 133

Voteaza:

Slujire arhiereasca in Biserica Manastirii Neamt 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE