Slujire arhiereasca in biserica manastirii Sfantul Ioan Rusul din localitatea Slobozia de Giurgiu

Pe 21 noiembrie, cand Biserica Ortodoxa praznuieste ,,Intrarea Maicii Domnului in Biserica, a fost prilej de mare bucurie duhovniceasca pentru credinciosii care au trecut pragul bisericii Manastirii „Sf. Ioan Rusul” din localitatea Slobozia de Giurgiu.

Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie a fost savarsita de Preasfintitul Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, inconjurat de un ales sobor de preoti si diaconi. In cuvantul de invatatura, Preasfintia Sa a evidentiat rolul deosebit al Maicii Domnului pentru mantuirea noastra. Sfanta Fecioara Maria, a aratat ierarhul nostru, s-a facut slujitoare a Intruparii Cuvantului lui Dumnezeu iar in anii petrecuti la templu, s-a pregatit prin post si rugaciune, ducand o viata in smerenie si ascultare pentru a deveni biserica vie a Duhului Sfant, iar noi, credinciosii, trebuie sa-i cerem pururea ajutorul, avandu-o totdeauna ca model de vietuire.

Sfanta, mai presus decat toti sfintii, este acoperitoarea, aparatoarea mijlocitoarea si ajutatoarea credinciosilor, inaltand rugaciunile noastre la tronul lui Dumnezeu, a incheiat Preasfintia Sa.

La final, credinciosii prezenti au primit iconite cu scena Intrarii in biserica a Maicii Domnului si ultimul numar al revistei „Familia Ortodoxa”.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

22 Noiembrie 2013

Vizualizari: 630

Voteaza:

Slujire arhiereasca in biserica manastirii Sfantul Ioan Rusul din localitatea Slobozia de Giurgiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE