Slujire arhiereasca in duminica a treia din Postul Mare la Parohia Balcaciu, Protopopiatul Blaj

Duminica, 23 martie, Biserica Ortodoxa se va afla in cea de a treia Duminica a Postului Mare, inchinata Sfintei Cruci. Cinstirea Sfintei Cruci in aceasta duminica din Postul Mare a fost instituita la Constantinopol in secolul al VIII-lea, avand data variabila. Sfintii Parinti ai Bisericii ne invata, ca, dupa cum in mijlocul Raiului era sadit Pomul Vietii, tot asa in mijlocul Postului Mare al Sfintelor Pasti este praznuita sarbatoarea Sfintei Cruci ca simbol al Rastignirii si Invierii Mantuitorului nostru Iisus Hristos si stindard al credintei noastre.

Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei va fi prezent in aceasta Duminica a Triodului in mijlocul credinciosilor din parohia Balcaciu, protopopiatul Blaj. Arhipastorul nostru va sluji Sfanta Liturghie si va rosti cuvantul de invatatura in biserica cu hramul „Sfintii Visarion, Sofronie si Oprea”. Comunitatea ortodoxa din Balcaciu este pastorita de parintele Daniel Ancuta.

Despre biserica parohiei Balcaciu si despre prezenta Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop Irineu in mijlocul acestei comunitati ne-a vorbit parintele paroh:

“Satul Balcaciu este atestat documentar din anul 1392 . Biserica actuala este a treia biserica construita de credinciosii din Balcaciu. Parohia Balcaciu a fost infiintata in 1926, pana atunci fiind filie a parohiei Jidvei. Noua biserica a fost construita intre anii 1975-1982, pictarea bisericii s-a realizat intre anii 2005-2006. Biserica a fost sfintita in anul 2007 iar mobilierul si stranile au fost confectionate in anul 2008. Intre anii 2010-2011 a fost construita casa parohiala.

Il asteptam cu drag pe Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu pentru a vedea munca noastra depusa in aceasta parohie. Prezenta Inaltpreasfintiei sale este prilej de bucurie pentru credinciosii parohiei noastre. Pe toti cei care doresc sa participe la slujba ce va avea loc duminica 23 martie 2014 ii asteptam cu mult drag.”

Sursa: reintregirea.ro

.
Pe aceeaşi temă

22 Martie 2014

Vizualizari: 796

Voteaza:

Slujire arhiereasca in duminica a treia din Postul Mare la Parohia Balcaciu, Protopopiatul Blaj 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE