Slujire arhiereasca in parohia Buteni

Duminica, 28 August 2011 Inaltpreasfintitul Timotei, Arhiepiscop al Aradului, a fost prezent in mijlocul credinciosilor din parohia Buteni, protopopiatul Sebis, care si-au sarbatorit in aceasta duminica eroii cazuti in cele doua conflagratii mondiale. In memoria acestora si a personalitatilor care s-au ridicat de pe aceasta vatra, autoritatile locale au asezat in centrul comunei doua placi commemorative.

La sosire Inaltpreasfintia Sa a fost intimpinat de primarul comunei, de soborul preotilor, fii ai satului si din inprejurimi, de un numar mare de credinciosi fii ai satului veniti din tara si de peste hotare.

In cadrul Sfintei Liturghii ierarhul a fost inconjurat de un sobor de preoti: Pr. Teodor Faur – Consilier economic, Pr.

Marian Ciucur, parohul localitatii, Pr. Ispas Ruja – Fantanele, Pr. Traian Pui – Paulian, Pr. Gheorghe Stan – Cuied, Pr. Teodor Muresan – Cicir, Pr. Mercea Catalin Rus – Prajesti, Pr. Doru Mariuta – Luguzau, Pr. Sebastian Cosma – Parohia Ortodoxa Romana din Guidonia – Italia, Arhid. Tiberiu – Ardelean Arad. La slujba au participat numerosi enoriasi, eprezentanti ai autoritatilor locale, judetene precum si credinciosi din parohiile invecinate.

La predica Inaltpreasfintia Sa a rostit un bogat cuvant de invatatura legat de pericopa Apostolului si Evangheliei din Duminica a XI – a dupa Rusalii. A incurajat pe cei prezenti la respectarea traditiilor locale si la intarirea dreptei credinte.

Raspunsurile liturgice au fost date de catre Corul barbatesc si mixt al parohiei alcatuit din credinciosi de toate varstele pastrand traditia corala de peste 130 de ani.

Dupa Sfanta Liturghie Inalt Preasfintia Sa a Binecuvantat si Sfintit cele doua placi comemorative dedicate eroilor localitatii Buteni cazuti in cele doua razboaie mondiale, si personalitatilor care au contribuit la propasirea comunei Buteni, asezate in holul Caminului Cultural „Ion Vidu” din localitate.

Sursa: episcopiaaradului.ro

.

30 August 2011

Vizualizari: 323

Voteaza:

Slujire arhiereasca in parohia Buteni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE