Spectacol de Pasti pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor din Iasi

Arhiepiscopia Iașilor, prin Centrul Cultural Misionar Doxologia, și Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” – Iași au bucuria de a vă invita la un concert deosebit, ce va avea loc marți, 31 martie a.c., la Casa de Cultură a Sindicatelor din Iași, începând cu ora 18.00, intrarea fiind liberă.

Este vorba de fresca muzicală sacră „În vremea aceea…”, o transpunere în scenă realizată de Arhiepiscopia Tomisului, în parteneriatcu secţia Artă Sacră a Facultăţii de Teologie Ortodoxă, din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa.Spectacolul în nouă tablouri a fost compus de Pr. Ion Popescu Runcu, inițial ca un oratoriu pentru soliști, cor bărbătesc și pian. Ulterior, compozitorul Constantin Arvinte a regânditopera pentru a putea fi interpretată cu orchestră simfonică. În prezent, concertul beneficiază de aportul apeste 70 de artiști (soliști, coriști și membri ai orchestrei), sub bagheta dirijorului arhimandrit Ion Iulian Dumitru, asistent universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Constanţa.

Fresca muzicală sacrăeste o transpunere pe note muzicale a mesajului evanghelic ce ilustrează patimile lui Iisus, începând cu momentul aducerii Sale în faţa lui Pilat și continuând cu momentul morţii şi cel al Învierii. „În vremea aceea…”este susţinut de Corala „Armonia”, a Arhiepiscopiei Tomisului, prima și singura care a pus în scenă acest spectacol după moartea compozitorului.

Vor interpretasoliştii: Alexandru Chiriac, Gabriela Dobre, arhimandrit Vartolomeu Trofin, arhimandrit Adrian Ioan Clinciu, diacon Florian Popa, Mădălin Băldău, Ionuţ Cristinel Boancheş, precum și arhimandriţii: Mihai Urzicana, Corneliu Chivu şi Doru Emanuel Pantazi.

Mulțumim anticipat tuturorinstituțiilor și persoanelor care vor promova, pe canale de comunicare specifice, acest concert ce se va desfășura la Iași cu binecuvântarea IPS Părinte Mitropolit Teofan!


Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Iașilor

.

24 Martie 2015

Vizualizari: 170

Voteaza:

Spectacol de Pasti pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor din Iasi 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

spectacol de pasti

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE