Tabara bisericeasca de la Suncuius, la o noua editie

 

In perioada 23-28 iulie, la Suncuius, se desfasoara o tabara bisericeasca, la care participa studenti si absolventi de la diferite facultati, ingineri si economisti din Oradea, Cluj-Napoca, Baia Mare, Iasi, Galati, precum si invitati din Anglia si Statele Unite ale Americii.


Programul cuprinde dezbateri religioase, dupa cum urmeaza: dimineata, sunt abordate teme privind duhovnicia, misiunea, ortodoxia si trairea practica de zi cu zi, iar dupa-amiaza, au loc discutii pe ateliere, jocuri de rol si dramatizari organizate de tineri. "Pe parcursul celor sase zile, au loc prelegeri, urmate de discutii pe ateliere si de asa-numitul Robingo crestin, cu intrebari din literatura si traditia crestina, precum si din Sfanta Scriptura", ne-a declarat preotul Nicolae Pavel. Asadar, in fiecare dimineata, in cadrul dezbaterilor, este abordata o tema. Iata cateva dintre ele: "Ce inseamna sa fii un crestin ortodox duhovnicesc", "Ce inseamna sa fii un ortodox adevarat", "Ce inseamna sa fii Lumina si Sare in societatea contemporana?" etc.

La eveniment participa si un preot din Mississippi, care, in 1987, a trecut de la Protestantism la Ortodoxie, alaturi de alti 2000 de credinciosi. "In fiecare an organizam asemenea tabere bisericesti, nu numai pentru copii si adolescenti, ci si pentru studenti. Scopul lor este de a oferi o raza de lumina tuturor celor care il cauta pe Dumnezeu, intr-o societate preocupata tot mai mult de cotidian", a conchis interlocutorul nostru.

 

Sursa: crisana.ro

 

.

25 Iulie 2007

Vizualizari: 1452

Voteaza:

Tabara bisericeasca de la Suncuius, la o noua editie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE