Tabara de religie pentru copiii din Ungaria

Un grup de 15 elevi din clasele V-VIII de la scolile generale din Gyula, Chitighaz si alte localitati din Ungaria, in care traiesc romani, participa la o tabara de religie in Romania, fiind insotiti de Preasfintitul Siluan, Episcopul ortodox roman din Ungaria, informeaza Biroul de Presa al Episcopiei Ortodoxe Romane din Ungaria.

Grupul copiilor romani a fost primit luni, 21 iunie, la Resedinta mitropolitana din Timisoara, de catre Inalt Preasfintitul Nicolae, Mitropolitul Banatului, dupa care a vizitat Catedrala mitropolitana in care se afla moastele Sfantului Ierarh Iosif cel Nou de la Partos. Copiii romani din Ungaria au mai vizitat apoi muzeul si alte biserici si manastiri din cadrul Arhiepiscopiei Timisoarei, cum ar fi cele din localitatile SanaAndrei si Carani, de langa Timisoara, si Manastirea Pietroasa, din apropierea Lugojului. Peste tot au fost intampinati cu multa dragoste si au avut posibilitatea de a desfasura diverse activitati recreative.

In zilele urmatoare vor fi vizitate alte biserici si manastiri din zona Fagetului, unde copiii vor face cunostinta cu indeletniciri romanesti traditionale, cum sunt olaritul si sculptura in lemn. De asemenea, vor vizita si vechea Cetate a Devei si Castelul Huniazilor din Hunedoara, unde vor fi primiti de catre Preasfintitul Gurie, Episcopul Devei si Hunedoarei.

Tabara de religie est organizata prin sprijinul sustinut al domnului director Ioan Olteanu, de la Biblioteca Oraseneasca din Faget, si al altor institutii romanesti, dar si prin sprijinul Fundatiei pentru Minoritatile Nationale si Etnice de la Budapesta.

Sursa: ziarullumina.ro

23 Iunie 2010

Vizualizari: 302

Voteaza:

Tabara de religie pentru copiii din Ungaria 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE