Targul de Sfantul Dumitru


Targul de Sfantul Dumitru

Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" va invita in perioada 24 - 26 octombrie 2008 la Targul de Sfantul Dumitru, eveniment din cadrul programului Anotimpuri la Muzeul Satului - Toamna.

Mesteri veniti din toate colturile tarii, spectacole folclorice, teatru, gastronomie traditionala si produse BIO, vor face deliciul celor trei zile de targ.

Pe langa cele mentionate, muzeul isi asteapta vizitatorii cu surprize de exceptie:

Cartoful "Mama" - expozitie realizata in colaborare cu Ambasada Peru in Romania, cu prilejul Anului International al Cartofului, decretat de ONU, la initiativa Guvernului Republicii Peru, tara de origine a cartofului. Vernisajul, va avea loc vineri, 24 octombrie, ora 18:00.

In cautarea incasilor - expozitie de fotografie de pe meleagurile peruane, semnata de Dragos Nedelcu si Stelian Pavalache si prezentata in colaborare cu Ambasada Peru in Romania.

Vernisajul va avea loc vineri, 24 octombrie, ora 18:00.

Un moment de exceptie intalnirea cu Nicolae Voiculet si orchestra sa, sambata, ora 16:00, scena din poienita; virtuoz al naiului, Nicolae Voiculet este cunoscut in toata lumea pentru talentul deosebit cu care da viata acestui stravechi instrument.

Romano traio - Viata romilor - expozitie realizata in colaborare cu Centrul National de Cultura al Romilor ce prezinta reconstituirea unui habitat rom, cu principalele componente traditionale - cort, caruta cu coviltir si fara coviltir, precum si exponate de gospodarie. Vernisajul va avea loc duminica, ora 12:00, curtea gospodariei Berbesti.

Radacinile durerii - expozitie de fotografie semnata de Romeo Tiberiade din Craiova si realizata in colaborare cu Centrului National de Cultura al Romilor. Vernisajul va avea loc duminica, ora 12:00, curtea gospodariei Berbesti.

Vernisajul expozitiilor va fi insotit de muzica lautareasca interpretata de taraful

"Grigoras Dinicu" al Centrului National de Cultura al Romilor, cu solista vocala Mihaela Mihalache.

In zilele urmatoare veti primi alte detalii cu privire la evenimentele care se vor desfasura in perioada 24 - 27 octombrie 2008.

Pentru mai multe detalii:

Iuliana Grumazescu - muzeulsatului_ig@yahoo.com, 317.91.03/int.143

Camelia Paraschiv - embajadaperu.bk_ro@yahoo.com - Ambasada Peru in Romania

.

22 Octombrie 2008

Vizualizari: 641

Voteaza:

Targul de Sfantul Dumitru 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE