Tarnosirea bisericii Spitalului de Psihiatrie Voila - Campina

In data de 11 noiembrie 2012, Preasfintitul Parinte Ciprian Campineanul, Episcop Vicar Patriarhal, va oficia, ca delegat al Preafericitului Parinte Patriarh DANIEL, slujba de tarnosire a bisericii nou construite si Sfanta Liturghie la Spitalul de Psihiatrie Voila – Campina, Protopopiatul Campina.

Dupa cum informeaza Sectorul administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Bucurestilor, Preafericirea Sa a aprobat acordarea mai multor ranguri si distinctii bisericesti celor care s-au implicat in lucrarile de construire a noii biserici. Slujba de sfintire va fi savarsita de la ora 09:00, iar Sfanta Liturghie de la ora 10:30.

Biserica Spitalului de Psihiatrie Voila Campina, judetul Prahova, cu hramurile Sfantul Mare Mucenic si Tamaduitor Pantelimon si Sfanta Mucenita Filofteia, se afla asezata in cartierul Voila, in nord-estul orasului Campina, judetul Prahova. Dorinta personalului medical si a pacientilor Spitalului de Psihiatrie Voila Campina de a avea un preot ortodox pentru acordarea serviciului religios a fost implinita. S-au facut demersuri in vederea acordarii prin Protoieria Campina, pentru amenajarea unei capele in incinta Spitalului.

Conducerea Spitalului a acordat o incapere spre amenajarea capelei, in castelul impunator a lui Dimitrie Barbu Stirbei, ridicat in anii 1868-1870, pastrat, cu unele renovari, pana astazi. Capela a fost realizata de o echipa de mesteri lemnari din Poiana Comarnic. In anul 1995, cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Teoctist, capela cu hramurile Sfantul Mare Mucenic si Tamaduitor Pantelimon si Sfantul Ioan Botezatorul a fost sfintita. Astfel, la 15 noiembrie 2007, a fost asezata piatra de temelie pentru noua biserica a Spitalului, de catre P.C. Pr. Nicolae Puscas, consilier al Sectorului Social Filantropic, Arhiepiscopia Bucurestilor, alaturi de un numeros sobor de preoti, in frunte cu protoiereul de Campina, P.C. Pr. Costica Dumitru.

Lucrarile la biserica au inceput prin grija si contributia familiei ing. Ioan Simion, presedinte S.C. CONFIND S.R.L., Campina, si prof. Olga Simion, prin intermediul firmei S.C. GRIZZLY S.R.L., condusa de inginer Eusebiu Florin Ursu, dupa un proiect al arhitectei Ana Maria Goilav. S-a turnat fundatia radier general si s-a ajuns la cota 0 (zero) la praznicul Craciunului 2007. In anii urmatori, s-au continuat lucrarile de construire a bisericii: structura stalpi din beton armat si zidarie portanta, centura din beton armat, arce, bolti si cupola din beton armat placat cu zidarie si sarpanta din lemn patrat.

Incepand cu luna iunie, anul 2011, lucrarea bisericeasca de la Spitalul Voila a fost preluata de P.C. Pr. Liviu Milea, noul preot de caritate al Spitalului. Lucrarile de constructie a bisericii au continuat prin acoperirea cu tabla de cupru, instalatie paratrasnet, tencuieli exterioare, instalatie de incalzire prin pardoseala si calorifere, centrala termica pe gaze, instalatii electrice cu racord public, instalatie cu apa, sonorizare, instalatie de iluminat exterior, pavaj gard la strada, pavaj cu piatra calcar curte si in interiorul bisericii, sistem de decantare a apei pluviale, racord la canalizare. In vederea sfintirii, Consiliul Local Campina, prin HCL nr. 109/30.08.2012, a aprobat transmiterea in folosinta gratuita catre Arhiepiscopia Bucurestilor, pe toata durata existentei constructiilor, a terenului aflat in incinta spitalului, pe care s-au ridicat biserica si clopotnita Spitalului. Sfintirea bisericii si clopotnitei Spitalului care va avea loc pe 11 noiembrie 2012, va consfinti munca depusa de toti cei implicati in slujirea semenilor aflati in suferinta la Spital.

Sursa: basilica.ro

08 Noiembrie 2012

Vizualizari: 862

Voteaza:

Tarnosirea bisericii Spitalului de Psihiatrie Voila - Campina 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE