Tarnosirea primei biserici ortodoxe din Parohia Peciu Nou

Credinciosii parohiei Peciu Nou, din Protopopiatul Timisoara I, vor sarbatori duminica, 21 octombrie, sfintirea bisericii parohiale cu hramul "Adormirea Maicii Domnului". Cu acest prilej, va fi prezent in mijlocul lor Preasfintitul Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei, care va oficia Slujba de tarnosire si Sfanta Liturghie.

Evenimentele prilejuite de sfintirea sfantului lacas vor debuta duminica la ora 8:30 cu intampinarea ierarhului si a oficialitatilor locale si judetene.

Apoi, de la ora 9:00, Preasfintitul Paisie Lugojanul va savarsi slujba de tarnosire, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi de la mai multe parohii si manastiri din cuprinsul eparhiei, iar de la 10:00 va oficia Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie. La sarbatoare, alaturi de localnici sunt asteptati credinciosi din satele invecinate, precum Sag, Parta, Cebza, Giulvaz si Petroman, dar si din Timisoara.

Lucrari de constructie ce au durat 21 de ani

Piatra de temelie a bisericii parohiale a fost pusa in anul 1991 de catre Inalt Presfintitul Nicolae, Mitropolitul Banatului. Lucrarile de constructie au fost demarate in timpul pastoririi preotului Pavel Constantin Rusalin si au fost continuate din anul 2004 sub indrumarea si atenta supraveghere a preotului Tiberiu Benescu, in timpul caruia au avansat incurajator. In prezent, lucrarile de constructie continua, fiind executate finisaje interioare si exterioare, lucrari de pardosire si tencuire, urmand a fi realizata si pictura murala a bisericii. Biserica din satul timisean Peciu Nou deserveste nevoile spirituale a 677 familii cu 1.808 credinciosi.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

.

18 Octombrie 2012

Vizualizari: 384

Voteaza:

Tarnosirea primei biserici ortodoxe din Parohia Peciu Nou 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE