Traditionalul Concert de Craciun al Corului Kinonia

In seara zilei de 18 dec, corul barbatesc Kinonia al Episcopiei Severinului si Strehaiei, condus de Pr. Arhid. Drd. Adrian Mazilita, a sustinut traditionalul concert de colinde, intitulat anul acesta „Colindam, colindam .si pe Domnul laudam!”

Evenimentul s-a desfasurat sub inaltul patronaj al Episcopiei Severinului si Strehaiei, in Paraclisul Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu-Severin, aflata in constructie si s-a bucurat de prezenta Prea Sfintitului Nicodim Episcopul Severinului si Strehaiei.

Spectacolul a inceput cu o scurta „lectie deschisa” despre evolutia cantecului de stea de la 1848, asezat in notatie bizantina de Anton Pann si cum a ajuns sa fie cantat in zilele noastre in judetul Mehedinti, dar a cuprins si cele mai frumoase colinde armonizate si colinde traditionale din Ardeal cantate la unison.

Corul barbatesc Kinonia a luat fiinta in anul 2005, iar de atunci, anual, corul sustine concerte in Drobeta Tr. Severin si in alte localitati din tara, cu ocazia celor doua mari sarbatori – Nasterea si Invierea Domnului nostru Iisus Hristos, precum si a altor evenimente culturale.

Corul Kinonia are in componenta sa coristi angajati ai Centrului Eparhial al Episcopiei Severinului si Strehaiei – clerici si mireni – multi dintre ei absolventi ai Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti.

Acest ansamblu coral abordeaza un repertoriu variat: creatii corale religioase, populare si patriotice, dar si cantece populare autentice din jud. Mehedinti.

Corul Kinonia isi propune, redescoperirea cantecelor si a vechilor traditii populare si in mod special a cantului si repertoriului bisericesc de origine bizantina.

Sursa: episcopiaseverinului.ro
 

.

19 Decembrie 2011

Vizualizari: 262

Voteaza:

Traditionalul Concert de Craciun al Corului Kinonia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE