Trei ani de la intronizarea IPS Irineu

Astazi, 5 iunie se implinesc trei ani de cand Inaltpreasfintitul Parinte Irineu a fost intronizat in demnitatea de Arhiepiscop al Alba Iuliei.

Timpul vietii este un timp al lucrarii si al marturisirii. Aceasta dimensiune a existentei este inteleasa la superlativ mai ales de catre oamenii duhovnicesti, pentru care lumea, adevarul si ratiunile inteligibile ale lucrurilor devin context al innoirii si al progresului, hrana spirituala si mijloace de unire cu Dumnezeu.

Inaltpreasfintitul Parinte Irineu, in cei trei ani petrecuti deja in scaunul vladicesc de la Alba Iulia, a dat viata acestor realitati si ne ofera zilnic modelul de traire duhovniceasca in cotidian.

Ierarhul nostru si-a asumat misiunea de a trai cu discretie si altruism calitatea de Arhiereu al lui Hristos si de parinte spiritual al preotilor, credinciosilor si cinului monahal din Eparhia Alba Iulia, calitate inteleasa ca slujire sincera si responsabilitate sporita in Biserica lui Hristos.

Hranit din cuvintele Bibliei si din textele Sfintilor Parinti cu lumina prezentei dumnezeiesti, Inaltpreasfintia Sa accentueaza in misiunea ce o desfasoara legatura dintre rugaciune si viata de zi cu zi, dintre respectul fata de misiunea preoteasca si disciplina personala, dintre libertate si responsabilitate, aparand valorile autentice fara nici o ezitare.

Aducand multumire lui Dumnezeu pentru activitatea pilduitoare pe teren misionar, pastoral, administrativ si didactic a Inaltpreasfintitului Parinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, pentru frumosul picurat prin cuvant si fapta in sufletele credinciosilor din judetele Alba si Mures cu diferite ocazii si pentru continua bucurie a intalnirii in rugaciune, Il rugam pe Mantuitorul nostru Iisus Hristos sa inmulteasca si de acum inainte binecuvantarile asupra Arhipastorului nostru si sa-l ocroteasca in nobila lucrare de calauzire duhovniceasca a crestinilor Eparhiei noastre.

Intru multi ani, Inaltpreasfintite Parinte!

Sursa: reintregirea.ro

.

05 Iunie 2014

Vizualizari: 156

Voteaza:

Trei ani de la intronizarea IPS Irineu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE