Trei sfinti si o lectie de credinta - la hramul Cuvioasei Parascheva de la Iasi

Anul acesta, pelerinii care vor veni la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva vor putea să se închine, începând cu 10 octombrie, şi la moaştele Sfintei Mironosițe și Întocmai cu Apostolii, Maria Magdalena și la un fragment din lemnul Sfintei Cruci, aduse de la Mănăstirea „Simonos Petras”, din Sfântul Munte Athos. De asemenea, pe data de 11 octombrie vor fi aduse de la București, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur – în contextul în care Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2015 „An comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii”.

Între cei trei sfinți la care se va închina toată suflarea se pare că există o legătură strânsă. O legătură din care noi înșine avem multe de învățat și care trebuie să ne întărească în credință. „Sfânta Maria Magdalena nu a fost crezută. S-a considerat că e o aiurare, că nu putea să fi văzut pe Iisus Cel Înviat – și, totuși, spusele ei s-au adeverit. Sfântul Ioan Gură de Aur a fost exilat de puterea politică, putere ce n-a putut primi cuvântul Evangheliei, iar Sfânta Parascheva a venit ca o străină acasă. Deși a stat doar puțină vreme în Țara Sfântă, iată că cei de acasă n-au mai recunoscut-o. Atunci când ești fidel lui Dumnezeu și te ții de calea aceasta, riști să nu ai recunoaștere din partea celor din jur, riști să fii chiar prigonit, ironizat, considerat un străin. Dar Dumnezeu le întoarce și, până la urmă, chiar aceia care nu te-au crezut sau nu te-au recunoscut sau te-au exilat sunt cumva puși în fața evidenței, se arată puterea aceasta a lui Dumnezeu prin ei”, a spus părintele Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor.

La Sfânta Parascheva și la prietenii săi vor veni să se închine și invitați de seamă, ierarhi din străinătate. „Sunt așteptați Înaltpreasfințitul Părinte Damaschin, Arhiepiscop de Joppe și Arimathea, din cadrul Patriarhiei Ortodoxe de Ierusalim, Preasfințitul Părinte Nicolae, din partea Bisericii Albaniei, Episcop Vicar de Tirana și Înaltpreasfințitul Iustin, Mitropolit de Nea Krini şi Kalamaria, Grecia. Desigur, nu putem uita delegația cu monahii de la Mănăstirea Simonos Petras din Muntele Athos, condusă de starețul acestei mănăstiri, Părintele Arhimandrit Elisei care duminică, la ora 16.00, va ține și o omilie în Aula Mihai Eminescu a Universității Al. I. Cuza”, a menționat părintele Marian Timofte, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Iașilor.

Sursa: doxologia.ro

.
Pe aceeaşi temă

08 Octombrie 2015

Vizualizari: 1065

Voteaza:

Trei sfinti si o lectie de credinta - la hramul Cuvioasei Parascheva de la Iasi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE