Trei urari de la Inaltpreasfintitul Teofan pentru tinerii absolventi de facultate

Coloanele de absolvenți de la universitățile „Al. I. Cuza”, de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa”, de Arte „George Enescu” și de la Universitatea Tehnică „Gh.

Asachi” s-au reunit în Piața Palatului Culturii, unde au ascultat discursurile rectorilor și ale autorităților locale. După ce rugăciunea Tatăl nostru a răsunat în întreaga piață, un cuvânt de suflet a adresat și Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

A devenit deja o tradiţie ca, la fiecare final de an universitar, absolvenţii celor cinci mari instituţii de învăţământ superior de stat din Iaşi să defileze prin centrul oraşului. Marşul Absolvenţilor s-a desfășurat în seara de 28 mai, sub egida Festivalului Internaţional al Educaţiei și-a însemnat, ca de obicei, un bun prilej de a saluta şi de a felicita generaţiile tinere și dătătoare de speranță ale României.

Coloanele de absolvenți de la universitățile „Al. I. Cuza”, de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa”, de Arte „George Enescu” și de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” s-au reunit în Piața Palatului Culturii, unde au ascultat discursurile rectorilor și ale autorităților locale. După ce rugăciunea Tatăl nostru a răsunat în întreaga piață, un cuvânt de suflet a adresat și Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Acesta i-a binecuvântat pe absolvenți și le-a făcut trei urări. „Vă doresc să fiți oameni ai modernității, neuitând însă că sunteți din neam românesc, pe pământ moldav și vă hrăniți din sângele și jertfa înaintașilor. În al doilea rând, vă doresc să fiți oameni ai universalității, dar să nu uitați că sunteți români, cu tot ceea ce înseamnă acest sacru cuvânt, român. Și, în același timp, în al treilea rând, vă doresc să fiți oameni de succes, însă, să nu uitați că cel mai mare succes este acela de a fi OM cu litere mari!”, a accentuat Înaltpreasfințitul Teofan.


Anda Elena Pintilie
Sursa: doxologia.ro

.

29 Mai 2015

Vizualizari: 554

Voteaza:

Trei urari de la Inaltpreasfintitul Teofan pentru tinerii absolventi de facultate 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE