Un boschetar a incendiat Manastirea Bisericani


Linistea vietuitorilor de la Manastirea Bisericani din comuna Alexandru cel Bun a fost tulburata in noaptea de 16/17 decembrie de un incendiu de amploare care a izbucnit in jurul orei 1.30. Incendiul a fost provocat de un rest de tigara aprinsa care a fost aruncat la intamplare in curtea manastirii, in zona unde sunt depozitate furajele destinate hranei animalelor. Conform precizarilor facute de catre parintele Serafim, staretul manastirii Bisericani, cel care asupra caruia planeaza banuiala ca ar fi provocat focul, chiar intentionat, este un boschetar care s-a aciuat pe acolo de cateva luni. Barbatul, in varsta de aproximtiv 60 de ani, este de loc din Roman si a ajuns la Spitalul de Pneumologie Bisericani, fiind bolnav de TBC pulmonar.

La externarea din spital, acesta s-a rugat de cei de la manastire sa il primeasca, pe motiv ca nu are unde sta si este muritor de foame.


"Ne-am gandit ca facem un gest crestinesc si ca e mare milostenie sa dai adapost si masa unui om sigur si in varsta. L-am primit, i-am spus care sunt regulile pe care trebuie sa le respecte daca vrea sa stea aici si a promis ca o sa le respecte. In mai multe randuri l-am vazut baut si i-am atras atentia ca aici nu are voie sa bea. Ultima discutie de acest fel am avut-o cu el chiar zilele trecute, cand i-am spus ca daca mai bea, nu mai are ce cauta aici si sa isi gaseasca alt adapost. Nu i-a convenit deloc si, beat fiind, a amenintat ca ne da foc. Se pare ca s-a tinut de cuvant, ca de asta noapte de cand s-a intamplat nenorocirea, nu mai e de gasit, a disparut", a declarat parintele Serafim, staretul manastirii Bisericani.


Pompierii au actionat cu doua autospeciale si zece subofiteri, iar interventia a durat aproximativ cinci ore. Conform evaluarilor facute de catre pompieri impreuna cu reprezentantii lacasului de cult, flacarile au mistuit 35 de tone furaje, in valoare totala de 700 de milioane de lei.

 

Sursa: Monitorul de Neamt

.

17 Decembrie 2006

Vizualizari: 2583

Voteaza:

Un boschetar a incendiat Manastirea Bisericani 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE