Un nou sediu al Bibliotecii eparhiale din Buzau

Noul sediu al Bibliotecii eparhiale „Ghenadie Episcopul“ din Buzau a fost inaugurat, joi, 29 mai 2014. Slujba de binecuvântare a fost oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Ciprian, impreuna cu Inaltpreasfintitul Parinte Ioil, Mitropolit de Edessa, si Preasfintitul Parinte Visarion, Episcopul Tulcii. Au mai participat consilieri si alti ostenitori de la Centrul Eparhial.

„A fost nevoie de o interventie serioasa in ceea ce priveste lucrarile de renovare si, mai ales, executarea unor dulapuri speciale, destinte pastrarii cartilor in bune conditii, precum si a acestor mese cu scaune, unde cei ce vor veni, ca sa cerceteze o carte, vor avea posibilitatea sa stea si sa o rasfoiasca in tihna. De asemenea, in aceasta sala pot avea loc evenimente culturale, lansari de carti, cuvantari pe care sa le rosteasca diferite personalitati ale urbei buzoiene, si nu numai, cu prilejul unor sarbatori sau momente importante din viata noastra.

Tot aici se vor tine si sedintele Permanentei Consiliului Eparhial“, a marturisit Chiriarhul Buzaului si Vrancei.

Biblioteca arhiepiscopala „Ghenadie Episcopul“, pe care, in anul 1843, a cercetat-o marele istoric si revolutionar Nicolae Balcescu, numara peste 11.000 de volume. Este gazduita de cladirea fostului Muzeu bisericesc – la intrarea in incinta Centrului Eparhial, prima constructie pe partea dreapta. Sediul alocat bibliotecii a trecut printr-un amplu proces de restaurare si infrumusetare, atât la interior, cât si la exterior, in perioada 2013-2014.

Sursa: arhiepiscopiabzvn.ro

.

02 Iunie 2014

Vizualizari: 88

Voteaza:

Un nou sediu al Bibliotecii eparhiale din Buzau 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE