Universitate de vara pentru romanii ortodocsi din Franta

In perioada 25-29 august are loc la Centrul de Studiu si Rugaciune „Sfanta Cruce” din Dordogne, Franta, editia a treia a Universitatii de Vara a Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale, transmite Romanian Global News.

Evenimentul are loc cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Iosif, Mitropolitul romanilor din Europa Occidentala si Meridionala, acest stagiu de formare fiind adresat clericilor si credinciosilor ortodocsi din Protopopiatul Frantei. Stagiul din luna august 2010 va oferi celor prezenti mai multa informatie despre problemele de actualitate din domeniul bioeticii, ecologiei, dialogului intre crestini si va aduce marturii despre modul de a trai in societate in raport cu Biserica. Vor sustine conferinte si interventii mai multi preoti si cercetatori de la diverse institutii din mai multe tari. Astfel, este asteptat profesorul cercetator Luc Barbulesco, pr.

Marc-Antoine Costa de Beauregard de la Parohia „Sf. Gherman si Sf. Cloud”, Franta, pr. Philipe Dautais de la Parohia „Sf. Nectarie si Sf. Foy” si Centrul de Studii si Rugaciune „Sfanta Cruce” - Franta, pr. Gilbert Deprugney de la Parohia „Sf. Martin si Sf. Siluan”, Metz, Franta, pr. Aurel Grigoras de la Parohia „Coborarea Sfantului Duh”, Clichy, Franta. De asemenea, sunt asteptati pr. Razvan Ionescu de la Parohia „Sf. Parascheva si Sf. Genoveva”, Paris, Franta, arhimandritul Jacob Langhart, staretul Manastirii Nascatoarei de Dumnezeu si a Sf. Martin, Cantauque, Franta, Adrian Lemeni, om de stiinta si profesor de teologie, pr. Denis Malvy, de la Manastirea Nascatoarei de Dumnezeu si a Sf. Martin, Cantauque, Franta, pr. Pompiliu Nacu de la Parohia Tuturor Sfintilor, Milano Nord - Monza, Italia, pr. Gerard Reynaud de la Parohia „Schimbarea la Fata”, Vichy, Franta, pr. Ion Sauca, directorul Institutului din Bossey, Elvetia, si pr. Noel Tanazacq, Parohia „Sf. Genoveva si Sf. Martin”, Paris, Franta. In fiecare zi va fi propus un atelier de cantilatie si memorizare a pasajelor semnificative din Evanghelie.

Sursa: rgnpress.ro
 

.

19 August 2010

Vizualizari: 323

Voteaza:

Universitate de vara pentru romanii ortodocsi din Franta 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE