Vernisajul expozitiei - Oltenia de langa cer


Vernisajul expozitiei "Oltenia de langa cer"

Miercuri, 23 aprilie 2008, de la ora 10.00, la Muzeul de Arta din Drobeta Turnu Severin, filialele din Craiova ale Uniunii Artistilor Plastici si Uniunii Scriitorilor din Romania, organizeaza, sub patronajul Episcopiei Severinului si Strehaiei, vernisajul expozitiei de fotografie "Oltenia de langa cer."

Expozitia, deschisa publicului vizitator in perioada 23 aprilie - 04 mai a.c., prezinta frumusetea manastirilor din zona Olteniei si este realizata de artistul fotograf Emil Banuti (imagini) si parintele Sever Negrescu (texte explicative).

"Oltenii si-au facut drumuri catre cer croind cai tainice intre manastiri. Au trecut anii si caile s-au incurcat uneori, zidurile s-au ruinat deseori, manastirile ramanand aceleasi, insa, infipte cu turle cu tot in locuri, in fapte, in oameni si in cer. Au tintuit muntii de la Tismana la Cornetu ca un brau de-alesaturi si au leganat Dunarea de la Vodita la Sadova, leganand constiintele", scrie in pliantul (programul) de prezentare parintele Sever Negrescu.

In acelasi program de prezentare a expozitiei, IPS Teofan, Mitropolitul Olteniei arata ca: "o clipa traita intens la Cioclovina Tismanei, la Frasineii Valcei, sau la Topolnita Mehedintiului este suficienta pentru a intelege ca manastirea inseamna pregustarea Imparatiei Cerurilor."

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.

21 Aprilie 2008

Vizualizari: 555

Voteaza:

Vernisajul expozitiei - Oltenia de langa cer 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE