Vizita la Ambasada Romaniei din Israel

Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, împreună cu noul superior al Aşezămintelor Româneşti din Ţara Sfântă, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, s-au întâlnit marţi, 13 ianuarie, cu ambasadorul României în Israel, doamna Andreea Păstârnac.

Scopul acestei întrevederi de la Reprezentanţa diplomatică românească din Tel Aviv a fost prezentarea părintelui arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, care a fost instalat duminică în ascultarea de reprezentant al Patriarhiei Române la Locurile Sfinte şi superior al Aşezămintelor Româneşti de la Ierusalim, Iordan şi Ierihon. „Vizita pe care am făcut-o la Ambasada României din Israel şi întâlnirea cu doamna ambasador Andreea Păstârnac ne-au oferit posibilitatea de a-l prezenta pe noul superior al Aşezămintelor Româneşti din Ţara Sfântă, pe părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, recent instalat în această nouă ascultare prin decizia Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. În timpul întâlnirii ne-am bucurat să auzim aprecierile doamnei ambasador faţă de Biserica Ortodoxă Română, amintindu-şi cu acest prilej de întâlnirea pe care a avut-o cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, precum şi de întâlnirile pe care le-a avut cu Patriarhul Ierusalimului. Doamna ambasador ne-a spus că la sărbătoarea Zilei Naţionale a României, la 1 decembrie 2014, printre cei 700 de oaspeţi ai Ambasadei României în Israel s-a numărat şi Patriarhul Ierusalimului, Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, împreună cu trei ierarhi din Sinodul acestei Patriarhii“, a spus Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul.



Au fost discutate subiecte legate de dialogul religios şi ecumenic, de legăturile dintre Ambasada României din Israel şi Reprezentanţa Patriarhiei Române la Locurile Sfinte. „Am evocat faptul că Ambasada României a avut o colaborare cu aproape toţi superiorii Aşezămintelor Româneşti din Ţara Sfântă începând cu anul 1990 şi ne bucurăm să vedem că numărul românilor care urcă în pelerinaj spre cetatea Ierusalimului este în creştere din an în an şi că Ţara Sfântă şi, în special, Ierusalimul fac parte din locurile de suflet spre care se îndreaptă credinţa românilor“, a spus ambasadorul României în Israel, Andreea Păstârnac. Diplomatul român a vorbit, de asemenea, despre facilitarea accesului pelerinilor români la Locurile Sfinte şi la modalităţile de asigurare a protecţiei pentru aşezămintele româneşti din Israel. „Ne face mare plăcere ca alături de înalţii prelaţi să ne gândim la ce vom face împreună în urma acestui dialog şi cum să avem în grijă locurile sfinte ale României aflate în această ţară. Multe lucruri sunt legate chiar şi de protecţia misiunilor religioase, multe lucruri sunt legate de accesul credincioşilor către aceste locuri şi mai ales suntem preocupaţi ca, în dialogul politic bilateral, statutul înalţilor prelaţi şi al locurilor religioase să îşi găsească locul potrivit şi să fie descoperit aşa cum se cuvine“, a mai declarat ambasadorul României în Israel.


Marius Nedelcu
Sursa: ziarullumina.ro

.

15 Ianuarie 2015

Vizualizari: 517

Voteaza:

Vizita la Ambasada Romaniei din Israel 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE