Vizita arhiereasca in Parohia Sanandrei Colonie

La invitaţia preotului paroh Teodor Cocan, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului, a efectuat duminica aceasta o vizită pastorală în Parohia Sânandrei Colonie din cadrul Protopopiatului Timişoara II. Înaltpreasfinţia Sa a participat la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie oficiată de către părintele paroh în capela cu hramul “Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”. Alături de enoriaşi, la slujbă au participat mai mulţi credincioşi timişoreni şi localnici din parohiile învecinate, precum şi oficialităţi locale. În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Ioan a vorbit despre învăţăturile desprinse din pericopa evanghelică duminicală de la Matei 9, 27-35 ce istoriseşte vindecarea a doi orbi şi a unui mut din Capernaum. În acest sens, Înaltpreasfinţia Sa a arătat că minunile săvârşite de Domnul Hristos ne pun înainte pe deoparte, suferinţele şi neputinţele omeneşti, iar pe de altă parte, iubirea milostivă a lui Dumnezeu faţă de întreaga Sa făptură. De asemenea, Chiriarhul a subliniat cu acest prilej întâietatea celor duhovniceşti înaintea celor trupeşti, evidenţiind că cei doi orbi din evanghelie au dobândit mai întâi vederea cea duhovnicească, cea care i-a încredinţat de dumnezeirea Celui ce făcuse minuni mari şi neasemănate în Capernaum. Tot aşa, şi noi, prin cuvintele Mântuitorului Hristos, rostite pe Muntele Fericirilor şi rămase peste veacuri în paginile Sfintelor Scripturi, suntem chemaţi să ne curăţim inimile pentru a dobândi vederea cea adevărată a lui Dumnezeu, nu cu ochii cei trupeşti, ci cu ochii cei duhovniceşti ai inimii curate şi umbrite de Duhul Sfânt.

În final, Înaltpreasfinţia Sa a participat la slujba de sfinţire a troiţei ridicate prin osteneala unor fii duhovniceşti ai parohiei în curtea viitorului lăcaş de cult aflat în curs de edificare şi pus sub ocrotirea Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul. Cu această ocazie, Mitropolitul Banatului a adresat un cuvânt de binecuvântare credincioşilor de aici şi preotului Teodor Cocan, îndemnându-i să stăruie în râvna şi dragostea faţă de Biserica lui Hristos pentru a dobândi ajutor de la Preasfânta Treime-Dumnezeu spre a înălţa cea dintâi biserică ortodoxă din localitate.

Parohia Sânandrei Colonie din Protopopiatul Timişoara II cuprinde 70 de familii cu aproximativ 190 de credincioşi. Slujbele religioase sunt oficiate în capela parohială cu hramul “Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”, în prezent, fiind demarate lucrări de edificare a unui lăcaş de cult pe un teren de circa 3000 de mp pus la dispoziţie de autorităţile locale. Piatra de temelie a viitoarei biserici a fost pusă la 29 iulie 2013 de către Preasfinţitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, din încredinţarea şi cu binecuvântarea vrednicului de pomenire mitropolit Nicolae Corneanu.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

 

20 Iulie 2015

Vizualizari: 181

Voteaza:

Vizita arhiereasca in Parohia Sanandrei Colonie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE