Vizita arhiereasca la Santander

Preasfintitul Timotei, Episcopul Spaniei si Portugaliei, a fost primit duminica, 19 februarie, in Parohia „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” din Santander, Spania, unde a savarsit Sfanta Liturghie arhiereasca si Taina Sfantului Botez pentru trei copii.

Ierarhul a fost intampinat dimineata de copiii Scolii Parohiale de aici, cu flori, cantand imnul arhieresc. Multime de romani au luat parte la Sfanta Liturghie, cu participarea a trei preoti, in cadrul careia Preasfintitul Timotei a oficiat botezul pentru cei trei copilasi, printre care si fiica preotului paroh Andrei Turea. De asemenea, Parintele Episcop le-a dat tuturor copiilor care frecventeaza Scoala Parohiala Taina Sfintei Impartasanii, despre importanta careia au aflat mai multe in timpul lectiilor de religie.

La final, Preasfintitul Timotei a adresat cuvantul de invatatura, in care a explicat Taina Sfantului Botez si le-a pus la suflet credinciosilor cateva invataturi duhovnicesti, aratand ca in aceasta perioada Biserica ne indruma spre o mai intensa pregatire sufleteasca.

Toti credinciosii au fost miruiti la final de catre episcopul lor, care le-a daruit iconite.

Asa cum se intampla in majoritatea parohiilor noastre, un sprijin important vine din partea Bisericii Catolice, care acorda spatii, capele sau biserici, parohiilor ortodoxe pentru oficierea sfintelor slujbe. La slujbele arhieresti de la Santander au participat duminica si reprezentanti catolici, acestora Preasfintitul Timotei multumindu-le pentru atentia acordata, mai ales in contextul in care de curand au pus la dispozitia parohiei din Santander un nou spatiu unde vor fi gazduite activitatile Scolii Parohiale, frecventata de un numar destul de mare de copii.

Infiintata in anul 2005, de Inaltpreasfintitul Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale si Meridionale, Parohia „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” din Santander isi desfasoara activitatea intr-o capela oferita de Episcopia Catolica din oras.

Sursa: episcopiaspanieiportugaliei.es

.

22 Februarie 2012

Vizualizari: 370

Voteaza:

Vizita arhiereasca la Santander 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE