Vizita misionara la Penitenciarul Focsani

Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei, prin Sectoarele Economic si Social-misionar, a demarat un proiect de asistare a persoanelor private temporar de libertate din Penitenciarul Focsani.

Prima actiune a avut loc miercuri, 11 iunie 2014, si a fost condusa de catre Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Ciprian. Ierarhul, impreuna cu parintii protoierei si cu o parte din colaboratorii de la Centrul Eparhial, i-a vizitat pe detinuti in celulele lor, le-a adresat un cuvant de invatatura si le-a oferit daruri constand in produse de igiena personala, carti religioase si iconite.

In contextul in care anul 2014 a fost declarat de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane ca Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii si al Sfintei Impartasanii), Inaltpreasfintia Sa a oferit capelei penitenciarului cu hramul „Sfintii Apostoli Petru si Pavel“ un set de Sfinte Vase si un Chivot pentru pastrarea Sfintei Impartasanii.

In perioada urmatoare, vor fi desemnati patru preoti din municipiul Focsani sau din zona limitrofa a orasului, care sa asigure, in mod voluntar, alaturi de preotul de caritate, asistenta religioasa a detinutilor.

Sursa: arhiepiscopiabzvn.ro

.

13 Iunie 2014

Vizualizari: 157

Voteaza:

Vizita misionara la Penitenciarul Focsani 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Penitenciarul Focsani

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE