Vizita pastorala in Filile Bradet si Celnic din orasul Anina

In Duminica a IV-a dupa Rusalii, Preasfintitul Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului, s-a aflat in mijlocul credinciosilor Filiei Bradet din cadrul Parohiei „Sfintii Imparati Constantin si Elena” din orasul Anina, Protopopiatul Resita. Cu acest prilej, ierarhul, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, a savarsit Sfanta Liturghie in paraclisul „Adormirea Maicii Domnului”. La slujba au participat un numar insemnat de credinciosi din catunul Bradet, dar si din orasul Anina. Raspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebesului.

„Credinciosii de aici sunt foarte atasati de Sfanta Biserica si de aceea am considerat ca toate comunitațile trebuie cercetate de catre noi si in fiecare biserica din Episcopia noastra trebuie sa savarsim Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie. Am venit in aceasta duminica, a vindecarii slugii sutasului roman, ca sa vindecam, macar o parte din suferințele sufletesti si trupesti a celor aproape 400 de credinciosi care viețuiesc, se roaga si țin aprinsa candela credintei ortodoxe pe aceste meleaguri”, a aratat Preasfințitul Parinte Lucian.

In dupa-amiaza zilei, Preasfintitul Parinte Lucian a cercetat si credinciosii din cartierul Celnic din Anina. Cu acest prilej, in prezența autoritaților locale si a unui numar mare de credinciosi, chiriarhul a savarsit slujba Vecerniei, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, intr-un foisor special amenajat, langa biserica cu hramul „Nasterea Maicii Domnului”.

Biserica de lemn din cartierul Celnic a fost ridicata intre anii 2010-2011, cu sprijinul Primariei orasului Anina si prin contributia credinciosilor. Locasul de cult are iconostasul confectionat din lemn, pictura fiind executata in ulei de catre sotii Matei si Cornelia Schinteie din Covasna. Clopotele bisericii au fost executate la Baia Mare de catre Vasile Fitigau, pe cheltuiala familiilor Ion si Dorina Neag, preotul Alin Munteanu cu familia si a altor donatori.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

07 Iulie 2014

Vizualizari: 130

Voteaza:

Vizita pastorala in Filile Bradet si Celnic din orasul Anina 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE