Ziua Veteranilor de Razboi, sarbatorita in Protoieria Urziceni

La 29 aprilie 1902, regele Carol I a instituit prin Inalt Decret, calitatea de veteran de razboi pentru toti cei care luptasera in razboiul din 1877-1878 pentru cucerirea Independentei de Stat a Romaniei.

Timp de 45 de ani, sub regimul comunist, aceasta sarbatoare nu a mai existat. Dar in anul 2007, Legea 303 hotaraste: „In semn de recunoastere a meritelor veteranilor de razboi pe campurile de lupta pentru apararea independentei, suveranitatii, integritatii teritoriale si a intereselor Romaniei, se instituie Ziua Veteranilor de Razboi, care se organizeaza anual pe 29 aprilie”.

Incepand de anul trecut, Protoieria Urziceni este alaturi de toti veteranii urziceneni – 27 la numar – si a organizat, si anul acesta, un program religios, cultural si social.
La ora 10:00 preotii orasului au savarsit slujba de Te Deum, la monumentul Eroilor de langa Catedral Sfintii Imparati Constantin si Elena, aducand multumiri Bunului Dumnezeu pentru binefacerile primite si rugandu-L totodata sa reverse pacea Sa peste toti veteranii de razboi.

La sfarsitul slujbei au tinut sa multumesca veteranilor pentru faptele lor meritorii parintele protopop si viceprimarul municipiului Urziceni.

Am mers apoi la Protoierie, unde, in sala de festivitati, a urmat un program surpriza. Cantece folclorice romanesti interpretate de grupul „Colinda” al Parohiei Jilavele, condus de domnul Victor Simion. Dupa aceste momente toti veteranii au fost invitati la o agapa si la final au primit cate un pachet cu alimente.

Multumim prietenilor nostri, care mereu ne sunt alaturi in actiunile pe care le desfasuram si care ne-au ajutat si acum: Primaria Urziceni; domnul Octavian Marculescu – MAXIM DRINK; domnul Alexandru Calin – S.C. HIDROGEOFOR; doamna Bitineanu Georgeta – CUPTORUL DE AUR.

Acum, la ceas aniversar, la 65 de ani de la terminarea celui de-al Doilea Razboi Mondial, rugam si noi pe Milostivul Dumnezeu sa daruiasca veteranilor urziceneni si tuturor veteranilor romani pacea Sa si sa le rasplateasca jertfa, facandu-i partasi la Cereasca Sa Imparatie.

Preot Bogdan-Ionut Stancu,
Protopopul Urzicenilor

.

29 Aprilie 2010

Vizualizari: 527

Voteaza:

Ziua Veteranilor de Razboi, sarbatorita in Protoieria Urziceni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE