85 de ani de la ridicarea Bisericii Ortodoxe Romane la rangul de Patriarhie

Te Deum in catedralele ortodoxe romane si Sedinta solemna a Permanentei Consiliului National Bisericesc la aniversarea a 85 de ani de la ridicarea Bisericii Ortodoxe Romane la rangul de Patriarhie

Joi, 4 februarie 2010, la aniversarea a 85 de ani de la ridicarea Bisericii Ortodoxe Romane la rangul de Patriarhie prin Hotararea Sfantului Sinod din 4 februarie 1925 si confirmata prin Decretul regal din 25 februarie 1925, in toate catedralele ortodoxe romane din tara si strainatate va fi oficiata slujba de Te Deum ca multumire adusa lui Dumnezeu pentru realizarea acestui act istoric de demnitate si prestigiu din viata Bisericii noastre. Te Deum-ul va fi urmat de slujba de pomenire a adormitilor intru fericire patriarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane trecuti la Domnul, Miron Cristea, Nicodim Munteanu, Justinian Marina, Iustin Moisescu si Teoctist Arapasu.

La Patriarhia Romana, aniversarea a 85 de ani de la ridicarea Bisericii Ortodoxe Romane la rangul de Patriarhie va fi marcata - in ziua de 4 februarie 2010 - printr-o Sedinta solemna a Permanentei Consiliului National Bisericesc care va avea loc, sub presedintia Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, in Sala Sinodala din Resedinta patriarhala, de la orele 10.00. Cu acest prilej, Parintele Dr. Florin Serbanescu, Consilier patriarhal coordonator al Sectorului patrimoniu cultural, va sustine o prelegere despre contextul istoric, infaptuirea si insemnatatea ridicarii Bisericii Ortodoxe Romane la rangul de Patriarhie.

In continuare, de la orele 12.00, in Catedrala patriarhala, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va oficia slujba de Te Deum si va inalta o rugaciune de pomenire pentru patriarhii Miron Cristea, Nicodim Munteanu, Iustin Moisescu si Teoctist Arapasu la mormintele lor din Catedrala patriarhala. La aceiasi ora, va fi savarsita o slujba de pomenire si pentru patriarhul Justinian Marina la mormantul sau din biserica manastirii Radu Voda din Bucuresti.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

01 Februarie 2010

Vizualizari: 263

Voteaza:

85 de ani de la ridicarea Bisericii Ortodoxe Romane la rangul de Patriarhie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE