Biserica apara constant familia crestina

Patriarhia Romana a luat act cu surprindere de hotararea Primariei Generale a Capitalei de a aproba organizarea la baza Dealului Mitropoliei, in zilele de 22 - 23 mai 2009, a doua manifestatii publice de catre mai multe asociatii si organizatii care functioneaza fara binecuvantarea Sfantului Sinod si urmaresc doar propria lor imagine si publicitate.

Prin aceasta decizie, factorii responsabili din Primaria Generala a Capitalei, fara sa respecte libertatea Cultelor cu specificul lor religios, pasnic si solemn, dovedesc ca nu inteleg incompatibilitatea manifestatiilor zgomotoase de strada cu spiritul de rugaciune, reculegere, pelerinaj si evlavie de pe Dealul Mitropoliei, destinat doar organizarii de ceremonii religioase.

Pe de alta parte, Patriarhia Romana considera inoportuna orice manifestare publica prin care sunt negate direct sau indirect identitatea, integritatea si demnitatea familiei crestine traditionale si valorile etice si morale ale societatii. Astfel de manifestari, straine de traditia bimilenara a poporului roman, nu fac altceva decat sa creeze tulburare si confuzie in detrimentul familiei si al societatii romanesti actuale.

Biserica Ortodoxa Romana, atat la nivel central, cat si local, deruleaza numeroase proiecte si programe pastoral-misionare, social-filantropice si spiritual-educationale destinate sustinerii familiilor aflate in dificultate.

In acelasi timp, in ultimii ani, s-a acordat o atentie speciala problemelor cu care se confrunta familia astazi, intr-un context secularizat (saracie, avorturi, violenta domestica, abandonul scolar, copii ai strazii, disparitia copiilor, somaj, imigratie etc) prin organizarea de conferinte internationale, seminarii, colocvii, dezbateri in eparhii si scolile teologice si abordarea acestei temei in pastorale, predici, cateheze si presa bisericeasca. In acest sens, posturile de radio si televiziune TRINITAS ale Patriarhiei Romane – de doua ori pe saptamana – au in grila de programe emisiuni de aparare si promovare a valorilor familiei, iar in publicatiile Lumina sunt acordate constant spatii largi unor articole si materiale documentare pe aceeasi tema.


BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

.

22 Mai 2009

Vizualizari: 431

Voteaza:

Biserica apara constant familia crestina 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE