Comunicat de presa

 

Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist a adresat astazi, 18 mai a.c., urmatorul mesaj de compasiune Eminentei Sale, Cardinalului Walter Kasper, Presedintele Consiliului Pontifical pentru Unitatea Crestinilor, la trecerea la cele vesnice a Episcopului Pierre François Marie Joseph Duprey, Secretar emerit al acestui Consiliu Pontifical:

Eminenta Voastra,

Am aflat cu durere de trecerea la cele vesnice a Episcopului Pierre François Marie Joseph Duprey, Secretar emerit al Consiliului Pontifical pentru Unitatea Crestinilor, cel care, in importanta slujire desfasurata de-a lungul atator decenii, a contribuit intr-o mare masura, la aprofundarea relatiilor dintre cele doua mari Biserici Crestine.

Personalitate de marca a lumii crestine contemporane, Episcopul Pierre Duprey lasa, prin trecerea Sa la Domnul, in memoria celor care l-au cunoscut si cu care a cooperat, amintirea unei vieti inchinate idealului unitatii Bisericii lui Hristos. Prin activitatea sa ecumenica, el reprezinta un reper important, de referinta, in istoria relatiilor inter-crestine dintr-o perioada marcata nu doar de diviziuni religioase, dar si politice.

Am avut, personal, bucuria de a-l cunoaste si a-i vedea stradaniile si, de aceea, ii pastram o pioasa aducere aminte, ca unuia care s-a implicat foarte activ in dialogul teologic international ortodox-catolic, cu rezultate incurajatoare, datatoare de speranta.

In aceste momente de tristete, suntem alaturi de colaboratorii sai din cadrul Curiei Romane in durerea prin care trec, transmitandu-Va, Eminenta Voastra, sincere condoleante si rugam pe Bunul Dumnezeu sa aseze sufletul nobil al robului sau, episcopul Pierre, in ceata celor bineplacuti Lui.

Vesnica sa-i fie pomenirea!

SS + T E O C T I S T

PATRIARHUL BISERICII ORTODOXE ROMANE

La funeraliile de astazi ale episcopului Pierre François Marie Joseph Duprey participa IPS Arhiepiscop Nifon al Targovistei, delegatul Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist si reprezentant al Consiliului Mondial al Bisericilor.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

.

17 Mai 2007

Vizualizari: 2356

Voteaza:

Comunicat de presa 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE