Cuvantul lui Dumnezeu mai aproape de copii


COMUNICAT DE PRESA

 

Vineri, 25 mai a.c., ora 10.00, la Facultatea de Teologie Ortodoxa "Patriarhul Justinian" din Bucuresti (Str. Sf.

Ecaterina, nr.2, in apropierea Dealului Patriarhiei) are loc lansarea oficiala a proiectului intitulat "Hristos impartasit copiilor". Initiat cu binecuvantarea si aprobarea Sfantului Sinod de catre Biserica Ortodoxa Romana si organizatia World Vision Romania, proiectul urmareste implementarea unor metode de cateheza atractiva pentru parohii in randul copiilor si adolescentilor.

 

In acest scop, cu binecuvantarea Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist, au fost editate o serie de ghiduri catehetice pentru copii, pe grupe de varste cuprinse intre 6 si 17 ani, care nu se substituie manualelor de religie folosite in scoli, ci reprezinta instrumente complementare de lucru neceasare preotilor si catehetilor pentru a contribui la formarea de caractere crestine, inca de la varsta copilariei si a adolescentei. Limbajul adecvat folosit in concordanta cu nivelul de intelegere al fiecarei varste, metoda interactiva de predare folosita, care pune accent pe puterea de perceptie a copiilor si adolescentilor sunt cele doua principii esentiale care au stat la baza conceperii acestor instrumente atractive de cateheza.

 

Destinat cu precadere catehizarii copiilor in parohii, ghidurile cuprind o impletire de lectii biblice, scurte medalioane cu vieti ale sfintilor, icoane, ilustratii si desene sugestive, teme de reflectie, toate in conditii grafice foarte bune. Derulat si in alte tari, proiectul "Hristos impartasit copiilor", in afara de editarea si publicarea ghidurilor catehetice, mai cuprinde traducerea si contextualizarea fiecarui ghid catehetic, pregatirea preotilor si catehetilor pentru folosirea ghidurilor si distibutia acestora in parohii.

 

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

 

 

 

.

24 Mai 2007

Vizualizari: 2090

Voteaza:

Cuvantul lui Dumnezeu mai aproape de copii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE